zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Stoffel Perilleux (Haacht): “Klaar om drie punten thuis te houden”

FOTO Feniks Haacht.

De meisjes van Feniks Haacht zijn nog piepjong, maar ze hebben alles in zich om op korte termijn uit te groeien tot de te kloppen ploeg in de reeks. Winst morgen in de clash tegen regiogenoot Betekom zou op dat vlak alvast een mooi statement zijn.

PROMO 2 B (v) – FENIKS HAACHT

Onder leiding van de al even jonge coach Stoffel Perilleux (23) is Feniks Haacht met een doordacht groeiproces gestart. En dat gebeurt op een professionele wijze, want Perilleux neemt de nodige kennis mee uit Maaseik (Liga) waar hij sinds dit seizoen tot de technische staf behoort en de Ladies Volley Limburg (Liga) waar hij assistent-trainer is.

Ploeg laten groeien

“Ik ben zeer blij dat ik mag werken met deze jonge en talenvolle lichting, want onze gemiddelde leeftijd ligt rond de 22 jaar”, licht de coach toe. “Het hoofddoel van dit seizoen is om de ploeg te laten groeien in combinatie met een goede sfeer. Ons spel moet weliswaar vorderingen maken, maar ook onze mentaliteit vind ik een enorm belangrijke factor.”

“Ons spel moet weliswaar vorderingen maken, maar ook onze mentaliteit vind ik een enorm belangrijke factor.”

Om de jonge kern wat surplus aan ervaring te geven, sprak Perilleux als master in de Lichamelijke Opvoeding en ex-speler van het universitair volleybalteam zijn netwerk binnen de KU Leuven aan. Hij slaagde erin om de kern gericht te versterken met Margot Vosselmans (receptie-hoek), Ianka Van Acker (midden) en Luka Esme van Beekhoven (libero).

“Ons sterkste punt is onze organisatie blok-verdediging en als we van daaruit controle kunnen houden, dan kunnen we ook onze aanvallende kracht uitspelen. Als we op die manier een wedstrijd kunnen beslissen, dan geeft ons dat echt wel een mentale boost.”

Corona spelbreker

De seizoensstart van Feniks was met een 1-3-nederlaag in de derby tegen Rotselaar en met 0-3 winst tegen VHL D naar de mogelijkheden, want de kern is nog niet 100%.

“Tegen VHL hebben we heel volwassen gespeeld, maar tegen Rotselaar moesten we het doen zonder onze opposite en kapitein Margaux Mestdagh. Zij zal er tegen Betekom wegens corona spijtig genoeg opnieuw niet bij zijn. Maar ik zie genoeg mogelijkheden om een goede prestatie neer te zetten. Vorig weekend waren we vrij en afgelopen week hebben we heel goed getraind, dus ik ben er zeker van dat mijn youngsters klaar zijn om tegen Betekom de drie punten thuis te houden”, besluit een zelfzekere Perilleux.

Feniks Haacht – Betekom
Zaterdag 16 oktober 2021 15.30u
Sportcomplex Den Dijk, Haacht (Wespelaar)

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Volleynews volleybal V 03

Nationaal – Pascal Gora (Haasrode Leuven): “Er wacht een zwaar jaareinde”

Haasrode Leuven is momenteel de fiere leider in Nationale 1. Er volgen evenwel nog drie lastig wedstrijden voor de winterstop.