maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Promo – Luc Bourrée (Poperinge): “Ambitie is er, maar er is geen haast bij”

Poperinge en Vlamertinge begonnen allebei uitstekend aan het nieuwe seizoen. Beaphar ging met 0-3 winnen op Lendelede, Vlamvo nam met 2-3 de maat van Marke. Zaterdag staan de buren tegenover elkaar.

PROMO 2 B (v) – BEAPHAR POPERINGE A

“Dit burenduel is niet meer zo geladen als vroeger”, zegt ploegverantwoordelijke Luc Bourrée. “In het verleden ging het er soms bitsig aan toe. Verliezen was voor beide teams niet aan de orde. Ondertussen is er al veel water door de IJzer gestroomd en gunnen we elkaars succes. De verstandhouding tussen beide clubs is er enorm op verbeterd. En maar goed ook. Tenslotte wil iedereen het beste voor zijn club.”

Beide ploegen openden de competitie met een overwinning. Poperinge won op Lendelede, Vlamertinge op Marke.

“Wie zaterdag als favoriet aan de opslag komt? Een goede vraag. Sowieso willen we graag doorgaan op ons elan. De zege op Lendelede heeft ons deugd gedaan en ons vertrouwen een boost gegeven. Maar dat zal na de overwinning van Vlamvo op Marke niet anders zijn. Uiteraard duim ik voor mijn ploeg en hoop ik dat wij als winnaar uit de strijd komen. Maar we gaan de zege niet cadeau krijgen. Dat is een zekerheid.”

Visie is veranderd

Nog niet zolang geleden deed Beaphar zijn ding in eerste provinciale en was het zelfs even actief in divisie.

“Dat was de periode toen we een meerderheid aan speelsters bij andere clubs weghaalden. Ondertussen hebben we onze visie veranderd. Nu doen we het nog louter met eigen kweek. Onze ambitie om op termijn opnieuw naar de hoogste provinciale te promoveren, hebben we nog altijd niet opgeborgen. Er is geen haast bij, maar lang willen we ook niet meer wachten om de stap te zetten”, besluit Luc Bourrée.

Check Also

Knack Roeselare Liga (m) 2021-2022

Liga – Wie houdt dit Knack Roeselare van dertiende titel en vijftiende beker?

Knack Roeselare promoveert zichzelf voor deze nieuwe campagne tot titelfavoriet. Basis van dat vertrouwen? De …

Decospan Menen Liga (m) 2021-2022

Liga – Frank Depestele (Menen) wil bevestigen en mikt weer op play-offfinales

Met een derde plaats, zowel in de reguliere competitie als in de play-offs, verraste Decospan …