zondag , 28 november 2021
nlfr

Nationaal – Zwangere Lisette Hoff (Vamos) speelt in Roeselare laatste match

Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas en Lisette Hoff (9) hebben net gescoord. / FOTO Kristof Straetman.

De vrouwen van Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas reizen zaterdag naar Roeselare. Meteen de laatste wedstrijd van Lisette Hoff. De Nederlandse middenspeelster, die volgende maand 30 wordt, is zwanger en zet er meteen ook een punt achter.

NATIONALE 1 (v) – VAMOS STEKENE SINT-GILLIS-WAAS

“Maar ik blijf de club en de ploeg van kortbij volgen”, countert Lisette meteen. “De voorbije maanden werkten we hard op training en de resultaten waren er dan ook naar. Verrassend, want uiteindelijk speelden we bijna anderhalf jaar geen volleybal. Maar nu ik zwanger ben, voel ik me verplicht om te stoppen. In vergelijking met vroeger – voor corona speelden we kampioen in eerste divisie – is het niveau in Nationale 1, de vroegere Liga B, een stuk hoger. Er wordt heel wat sneller gespeeld en de foutenlast is ook opmerkelijk lager.”

“In vergelijking met vroeger is het niveau in Nationale 1, de vroegere Liga B, een stuk hoger.”

“Jammer dat we vorig seizoen slechts twee matchen konden spelen, tegen Roeselare en Zoersel. De goesting was er toen alleszins. Het seizoen voordien moesten we in maart, met nog ruim een maand voor de boeg, nog één wedstrijd winnen om officieel kampioen te zijn. Jammer genoeg hebben we door corona onze titel toen niet op het veld kunnen vieren. Vorig jaar ging dan helemaal in de coronamist en dit seizoen ben ik zwanger. Ook dit seizoen is dus beperkt gebleven. Schrijf maar gerust dat mijn spelerscarrière bij Vamos kort, maar krachtig was.”

Lisette Hoff zal voor een tijdje niet meer als speelster te zien zijn. / FOTO Kristof Straetman.

Assistent-trainer

“Maar nog eens: ik blijf de ploeg volgen want ik wordt, naast Luc Van den Bossche, assistent-trainer van Meino Rozendal. Ik zal dan ook elke training aanwezig zijn en steeds mee op de bank zitten. Het is natuurlijk geen spelen, maar ik ga alleszins proberen om mijn jonge en talentrijke opvolgster, de amper 15-jarige Dirkje Van Putte, te begeleiden en zo mogelijk bij te sturen.”

“Ik blijf de ploeg volgen want ik wordt, naast Luc Van den Bossche, assistent-trainer van Meino Rozendal.”

“Of ik later nog herneem als speelster? Dit seizoen alleszins niet. Tegen de tijd dat ik moet bevallen, is de competitie afgelopen. Hoe ook, ik kijk alvast tevreden terug op mijn passage bij Vamos. Net als al mijn andere ploegen in België trouwens. Nadat ik door Fixit Kalmthout bij Roosendaal werd weggeplukt, bleef ik vier seizoenen in de Kempen. Nadien volgden een jaar Antwerpen en twee jaar Amigos Zoersel. Drie seizoenen Liga A dus. Na Amigos Zoersel kwam ik naar Vamos en neen, ik vertrek daar niet meteen.”

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Volleynews volleybal V 14

Nationaal – Jo Verstuyft (Kr. Ternat): “Kleine verschillen maken het interessant”

Het is dringen aan de top van het klassement in Nationale 3, want de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.