zondag , 28 november 2021
nlfr

Nationaal – Tom Switsers van gehavend Noorderkempen is tevreden met start

De mannen van Hollebeekhoeve Volley Noorderkempen namen het voorbije weekend met 3-2 en met de nodige moeite afstand van Marke-Webis. Een derde opeenvolgende overwinning voor de troepen van Tom Switsers, die door het verlies van twee sets wel het maximum van de punten kwijt zijn. Toch oogt de trainer-coach tevreden.

NATIONALE 1 (m) – HOLLEBEEKHOEVE VOLLEY NOORDERKEMPEN

“Wegens blessures en andere omstandigheden beschikte ik maar over zeven spelers en één libero. Veel wisselmogelijkheden had ik dus niet”, verklaart Switsers de felbevochten 3-2 overwinning, waarbij Volley Noorderkempen een 2-0 bonus uit handen liet glippen.

“Toch staat hier een tevreden coach”, zegt een lachende Tom Switsers. “Ik had vooraf direct voor dit resultaat getekend. Je kan wel zeuren over het verlies van sets drie en vier, maar uiteindelijk komen we nog goed weg in de vijfde set toen we 7-11 konden wegwerken. Met acht op negen hebben we onze start dus niet gemist.”

Top drie

“Vooraf werden we door heel wat teams naar voor geschoven als een team dat mee zou doen in de top drie. Had je me drie maanden geleden gevraagd welke ambities ik met dit team had, dan had ik ook top drie als antwoord gegeven.”

“Dit blijft niet duren. Ieder punt dat we nu al pakken, is mooi meegenomen.”

“Op dit ogenblik hebben we met deze beperkte kern de schade kunnen beperken en de afwezigheid van enkele spelers iedere keer kunnen opvangen. Dat blijft echter niet duren, dus is ieder punt dat we nu al pakken mooi meegenomen. De kleinere kern heeft niet enkel zijn invloed op de wedstrijden. Elke speler moet top zijn en niemand mag en kan zich eens een minder moment veroorloven. Echt veel wisselmogelijkheden om op die momenten in te grijpen zijn er niet.”

“Ook op trainingen is het wekelijks puzzelen. We vragen ondertussen spelers van andere teams om aan te sluiten op training. Dat komt de automatismen niet echt ten goede, maar het zorgt er wel voor dat we bepaalde standaardsituaties deftig kunnen inoefenen.”

Top vijf

“We zijn al tevreden dat we na enkele bizarre maanden nu al wat wedstrijden met inzet hebben kunnen spelen. We willen natuurlijk zoveel mogelijk wedstrijden winnen, maar we moéten die niet winnen. Dat geeft toch wel een ander gevoel en zorgt voor meer rust en ontspanning. Plezier neemt het zo over van druk en dat is aangenaam voor iedereen. Top vijf lijkt me dan ook in deze toch wel evenwichtige reeks een realistische en mooie ambitie.“

Volley Noorderkempen – Marke-Webis 3-2
Setstanden
: 25-22, 25-14, 21-25, 22-25, 15-13.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Volleynews volleybal V 14

Nationaal – Jo Verstuyft (Kr. Ternat): “Kleine verschillen maken het interessant”

Het is dringen aan de top van het klassement in Nationale 3, want de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.