zondag , 23 januari 2022
nlfr

Nationaal – Stan Forier (Veltem Beisem): “Iedereen wil ook echt vooruit”

Velvoc Veltem Beisem kan dankzij twee overwinningen op rij terugblikken op een geslaagde competitiestart. De ploeg van coach Stan Forier zou wel eens de verrassing van het seizoen kunnen worden, want er wordt uitstekend gewerkt op training.

NATIONALE 3 B (v) – VELVOC VELTEM BEISEM

Een duidelijke 3-0-zege tegen Interfreight Brabo Antwerpen op de openingsspeeldag en vorige week een verdiende 3-1-overwinning tegen Mavoc-Mechelen. Het minste wat je kunt zeggen is dat de vrouwen van Velvoc Veltem Beisem overtuigend aan het nieuwe seizoen zijn begonnen. 

Nochtans kreeg de kern ten opzichte van twee seizoenen geleden (het verdomde coronajaar rekenen we niet mee) een heel ander gezicht en moest de as van de ploeg noodgedwongen vervangen worden.

“Onze drie spelverdeelsters Lore Simons, Tina Bermans en Janne Phuys zijn om allerlei redenen gestopt. Daarom hebben we Line Claerbout van Mavoc Mechelen en Loes Vanderlinden van Haasrode Leuven aangetrokken als vervangers. Als nieuwe opposite kozen we voor Leen Vandewiele M-Siks Blaasveld”, laat coach Stan Forier weten.

“We moeten vooral naar onszelf kijken en zo georganiseerd mogelijk te werk blijven gaan.”

“Omdat we met een paar nieuwe gezichten zitten, is het voor iedereen aanpassen. Wat onze ambitie is voor dit seizoen? Voorlopig is dat nog koffiedik kijken, want er zijn veel nieuwe ploegen in de reeks. Het is alvast een goed teken dat we met 3-1 wonnen van Mechelen, toch één van de betere ploegen. En vooral ook omdat we uit een moeilijke situatie kwamen nadat zij de bordjes in evenwicht hadden gebracht. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en zo georganiseerd mogelijk te werk blijven gaan.”

Energie en spelplezier

Wat alvast opvalt wanneer je Velvoc bezig ziet, is het spelplezier en de energie die ze uitstralen.

“We hebben best wel wat aanvalskracht in de ploeg en we tellen toch ook enkele speelsters met ervaring uit de hogere reeksen. Iedereen wil ook echt vooruit, werkt zich te pletter op training en is enorm aandachtig tijdens de analyses van de tegenstander. We moeten nu zaterdag naar Mortsel en dat zal een goede test worden. Het speelt in een grote zaal en dat zijn we niet gewoon. Of ik hoop op een negen op negen? Natuurlijk! Alleen zal iedereen dan van ons willen winnen als we aan de leiding blijven staan. Ach, we gaan gewoon lekker volleyballen dit seizoen en willen zolang mogelijk zonder druk spelen”, besluit Forier.

Veltem Beisem – Nationale 3

Check Also

Hebo Borsbeke Herzele Nationale 2 (v)

Nationaal – Mayté Cooman (Borsbeke-H.): “Hebben nog iets recht te zetten”

Komende zondag is Hebo Borsbeke Herzele te gast bij Limal-Ottignies. Zijn de Waalse ploegen meestal van minder allooi, dan is Limal-Ottignies zowat de uitzondering.

Smash Neerijse Promo 3 (v)

Promo – Niels Denruyter (Smash Neerijse): “Getraind op aanpassing in ons systeem”

Na een lange winterstop begint Smash Neerijse - normaal gezien - zondag op bezoek bij Leefdaal-Bertem aan het laatste deel van het seizoen in Promo 3.