zondag , 28 november 2021
nlfr

Nationaal – Jan Verhelst (Gent): “Ambitieus, maar het is nieuw voor iedereen”

Nadat VDK Gent B op de openingsspeeldag in Vilvoorde onderuit werd gehaald door de Topsportschool, kreeg het een extra weekje rust. Zaterdag maken de Gentse vrouwen een doorstart met een bezoek aan Volley Noorderkempen in Vosselaar.

NATIONALE 1 (v) – VDK GENT B

“We hebben dat extra weekje kunnen gebruiken want het was even aanpassen voor mij”, zegt Jan Verhelst die na de 0-3-bekerwinst tegen Zoersel de job als hoofdtrainer werd aangeboden.

“Het was aanvankelijk niet de bedoeling dat ik trainer zou worden. Maar door een tekort aan trainers en omdat ik halftijds aan de slag was bij de C-ploeg, werd me gevraagd om de B-ploeg over te nemen. Bjorn Torfs, die het seizoen gestart was als T1 bij de B-ploeg, opteerde ervoor om zowel de C- als de D-ploeg te trainen. Hoe ook, het is voor mij alleszins een nieuw avontuur. Voor de coronaperikelen was ik even aan de slag bij Lendelede, maar dat was slechts enkele weken. Nu hoop ik hier een volledig seizoen met deze groep te kunnen werken.”

“Top vijf is ons objectief. Maar of dat realistisch is, is af te wachten.”

“Met welke ambities mijn team van start is gegaan? Kijk, dat is allemaal moeilijk in te schatten. Alle speelsters en ikzelf leggen de lat behoorlijk hoog. Een plaatsje in de linker kolom, de top vijf, is ons objectief. Maar of dat realistisch is, is af te wachten. We weten immers amper iets van onze tegenstanders.”

Stabiliteit in opslag en receptie

“Of ik VDK B voorheen kende? Tot twee jaar geleden speelde mijn vriendin, Anke Allemeersch, er zodat de ploeg me niet helemaal onbekend is. Maar er wijzigde wel wat. Met Liza Vandewiele en Jora Blaaser verloren we deze zomer toch wat slagkracht. Vooral Jora Blaaser was een stabiele factor in deze ploeg. Verder moeten we met Saar Wallaeys ook een nieuwe spelverdeelster inpassen. Ook dat vergt tijd. Vergeet immers niet dat het gros van de speelstersgroep voorheen in eerste divisie aan de slag was.”

“We zullen Lotte Vandendriessche moeten stoppen, willen we in Vosselaar iets rapen.”

“Maar kom, we gaan straks naar Noorderkempen met de wetenschap dat we nog een flinke groeimarge hebben. Noorderkempen is een ervaren ploeg met Lotte Vandendriessche als bepalende factor. We zullen haar moeten stoppen, willen we daar in Vosselaar iets rapen. In dat opzicht wordt het belangrijk om in opslag en receptie stabiel te blijven. Dat was ons probleem in Vilvoorde, maar nu staan we hopelijk al wat verder.”

IN: Hanne Cappan (Avanti Aalter), Emily De Vleesschauwer (Haasrode-Leuven), Saar Wallaeys (Torhout).

UIT: Jora Blaaser (Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas), Irene Bloem, Justine Calleeuw, Liza Vandewiele, Emily Van Renterghem (allen gestopt).

De kern: Teun Bracke, Hanne Cappan, Emily De Vleesschauwer, Delphine De Winne, Fien Gerardi, Yente Ghillebert, Marthe Lierman, Lotte Spanoghe, Elise Van Cleemput, Sarah Van Cleemput, Evi Van der Sichel, Saar Wallaeys.

Trainer: Jan Verhelst.

Check Also

BMV Beveren Melsele Promo 1 (v)

Promo – Jan Van Gestel (Beveren Melsele): “We willen revanche tegen Vamos B”

In de Oost-Vlaamse beker bleef Beveren Melsele nog met lege handen achter tegen Vamos B. Zondag volgt een heruitgave in competitieverband en de thuisploeg aast op revanche.

Volleynews volleybal V 14

Nationaal – Jo Verstuyft (Kr. Ternat): “Kleine verschillen maken het interessant”

Het is dringen aan de top van het klassement in Nationale 3, want de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.