M-Siks Blaasveld verrast op eerste speeldag

01-10-2012 – De meisjes van M-Siks Blaasveld zorgden voor dé verrassing van de eerste speeldag. Tegen de – financiële – verhoudingen in klopten ze bekerwinnaar Dauphines Charleroi na vijf sets. Trainer Niels Kingma had zijn huiswerk echter vakkundig voorbereid.

“We wisten dat we een kans maakten als we Charleroi onder druk konden zetten”, zei hij na afloop. “In de openingsset waren we al dicht bij setwinst, maar de bezoekers kenden wat geluk in de slotfase. In de tweede set kregen ze dan weer vrij spel, omdat we het hen helemaal niet moeilijk maakten. Geen druk en die richting ging het ook uit in de derde beurt. Pas met de inbreng van Catherine Bonte kantelde de partij.”

Puzzelstukje

“Toch wil ik haar niet uitroepen tot matchwinnaar. Dan zou ik de andere speelsters tekort doen, terwijl die zeker niet slecht bezig waren. Het was gewoon het laatste puzzelstukje dat we nodig hadden om de bezoekers aan het wankelen te brengen. Charleroi heeft een jonge ploeg en is nog in opbouw. Mentaal zijn die meisjes kwetsbaar. Zeker toen we bevrijd begonnen te spelen. Plots waren wij de dominante ploeg en daar hadden de bezoekers het knap lastig mee.”

“Nochtans had winst van de derde set veel van onze krachten gekost. We moesten in het begin van de vierde beurt naar adem happen. Bij 3-8 hingen we even in de touwen, maar we bleven rustig en pikten de draad weer snel op. Op karakter en ervaring vochten we terug. Charleroi verkrampte en de vierde set haalden we eigenlijk nog vrij gemakkelijk binnen. Mentaal bleven we ook in de vijfde set de baas.”

Bonuspunten

“Dit is de verrassing van de eerste speeldag en het zijn inderdaad twee extra punten. Ook vorig jaar zorgden we op de openingsspeeldag voor de verrassing door drie punten te pakken bij Barbar d’X-Elles. Die zijn enorm belangrijk voor het verdere verloop van de competitie. Wij moeten het hebben van karakter en teamspirit. In wedstrijden als deze kennen wij geen druk. Wanneer we echt moeten winnen, lukt het ons vaak wel. Wanneer het niet moet, beginnen we tegenwoordig alsmaar beter te spelen.”

“Of we dit volgende week in Oudegem kunnen herhalen? Oudegem is net als vorig jaar een ploeg voor de top vier. Voor ons moet er niets in deze wedstrijd. We hebben al twee bonuspunten op zak, dus we reizen ontspannen af naar ginder. En dan zien we wel hoever we met dezelfde instelling geraken. Maar Oudegem zal ondertussen wel gewaarschuwd zijn en ik geloof nooit dat het ons zal onderschatten.”

M-Siks Blaasveld – Charleroi 3-2
Setstanden: 23-25, 18-25, 25-22, 25-19, 15-11.

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Geef een reactie