zondag , 28 november 2021
nlfr

Liga – Wie houdt dit Knack Roeselare van dertiende titel en vijftiende beker?

FOTO Euromillions Volley League.

Knack Roeselare promoveert zichzelf voor deze nieuwe campagne tot titelfavoriet. Basis van dat vertrouwen? De stabiliteit en continuïteit die de West-Vlamingen al ruim een kwarteeuw kenmerkt.

LIGA (m) – KNACK ROESELARE

Knack Roeselare snijdt meteen zijn veertigste seizoen aan in de hoogste klasse van het nationaal volleybal. Met de dubbelslag kampioen en bekerwinnaar vorig seizoen staat de teller bij Roeselare op twaalf titels en veertien nationale cups. Europees werkte Roeselare al tweeëndertig campagnes af. In 2002 won het de Europese beker bij de bekerwinnaars.

Trainer-coach Steven Vanmedegael, aan zijn negende seizoen Roeselare toe waarvan vijf als hulpcoach en het vierde als T1 steekt de ambitie niet onder stoelen of banken. Hij wil op nationaal vlak alles winnen wat er te winnen valt en Europees is de kwartfinales bereiken de uitgesproken ambitie.

Die steile ambities wil de coach, die in het tussenseizoen zijn contract opengebroken zag naar nog minstens drie seizoenen, realiseren met quasi dezelfde kern als vorig seizoen. Al kan je er niet naast kijken dat clubicoon Tuerlinckx een grote leemte nalaat. Na dertien seizoenen Roeselare koos hij bij Haasrode Leuven voor een termijngericht project.

Maar met het trio Verhanneman (13), Coolman (9), D’hulst (8) behoudt de kern toch een stevige basis met samen dertig seizoenen ervaring in het nationale topvolleybal.

Wie vervangt Hendrik Tuerlinckx?

Wie hoofdaanvaller Tuerlinckx dan moet vervangen? Het duo Michiel Ahyi-Filip Gavenda zal onder elkaar moeten uitmaken wie daarvoor in aanmerking komt. De Nederlander Ahyi kon zich via veelvuldige wisselmomenten het jongste seizoen stilaan inwerken. Maar hij krijgt er met de 25-jarige Slovaakse international Filip Gavenda, vorig seizoen bij het Spaanse Teruel, een stevige concurrent.

Voor receptie-hoek Mathijs Desmet, nog altijd maar 21 jaar en aan zijn vijfde seizoen Roeselare toe, moet dit seizoen dat van de bevestiging worden. In de jongste campagne ontbolsterde het Roeselaarse talent onder meer via knappe prestaties in de Champions League tot een basisspeler. Samen met de tot kapitein gepromoveerde Matthijs Verhanneman zeker een stevig duo, met in hun rug de concurrentie van de Nederlander Stijn Van Schie en de nieuw aangetrokken 21-jarige Estse internationaal Märt Tammearu.

Geen valse bescheidenheid

Knack Roeselare moest voor het centrum op zoek naar een vervanger voor het Amerikaanse talent Georg Huhmann die het volleybal even voor bekeken houdt. Arno Van de Velde, op zoek naar een nieuwe club, is terug van weggeweest en versterkt het middencompartiment.

Dennis Deroey symboliseert in receptie de stabiliteit die Roeselare kenmerkt. Met het spelverdelersduo D’Hulst-Depovere kan het in de distributie evenmin verkeerd lopen.

Terecht dat dit Knack Roeselare niet aan valse bescheidenheid doet en resoluut voor zijn dertiende titel en vijftiende beker gaat.

Knack Roeselare – Haasrode Leuven
Zaterdag 23 oktober 2021 20.30u
Tomabelhal, Roeselare

De kern van Knack Roeselare

Receptie-hoek: Matthijs Verhanneman, Mathijs Desmet, Stijn Van Schie (Ned.), Märt Tammearu (Est.).

Midden: Pieter Coolman, Rune Fasteland (Nor.), Arno Van de Velde.

Hoofdaanvallers: Michiel Ahyi (Ned.), Filip Gavenda (Slk).

Spelverdeling: Stijn D’Hulst, Sander Depovere.

Libero: Dennis Deroey, Josse Devarrewaere.

Staf: Steven Vanmedegael, assistent  Bram Van den Hove, scouter Ann Van Landeghem.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Packo Zedelgem Nationale 2 (m)

Nationaal – Thierry Hardy (Zedelgem): “Eindelijk eerste thuiswedstrijd”

Zedelgem speelt dit weekend pas zijn eerste thuiswedstrijd. Meteen een derby. Trainer Thierry Hardy blikt vooruit op de partij tegen Pervol Ruiselede.