zondag , 28 november 2021
nlfr

Liga – Frank Depestele (Menen) wil bevestigen en mikt weer op play-offfinales

Decospan Menen 2021-2022 - Boven: Nicolas Delrue, Lou Kindt, Jelle Sinnesael, Simon Andersen, Maxim Libert, Basile Andriessen. Midden: Jan Vancompernolle, Leonis Dedeyne, Mathieu Vanneste, Seppe Rotty, Simon Plaskie en Wim Vanlaethem. Onder: Yentl Bille, Akseli Lankinen, Frank Depestele, Kobe Brems en Lowie Stuer. / FOTO MPM.

Met een derde plaats, zowel in de reguliere competitie als in de play-offs, verraste Decospan Menen vorig seizoen vriend en vijand. Het gaf de club een boost. Dit jaar mag Menen weer Europa in voor de CEV-cup. In de nationale competitie is de play-offs halen de eerste doelstelling.

LIGA (m) – DECOSPAN MENEN

Trainer-coach Frank Depestele voelt zich thuis in Menen. Hij wist het jongste seizoen een stevig collectief te bouwen, waarin jong talent de kans krijgt zich te ontwikkelen. Die derde plaats oogt veelbelovend en dat willen ze in Menen graag bevestigd zien. Toch wil coach Depestele de ambities temperen. Hij stelt dat een sterk seizoenbegin toen de basis vormde en dat alles ook meezat om dat knappe resultaat te behalen. In eerste instantie mikt hij dit jaar weer op een plaats in de finaleplay-offs met vier. Als dat lukt, dan kan er nog veel. Dat sterke seizoen doet iedereen weer echt geloven in de ploeg. En dat na enkele moeilijke seizoenen, waarin het voortbestaan van de club zelfs even in vraag werd gesteld. De ploeg lijkt in ieder geval versterkt uit het tussenseizoen te komen.

Wrang afscheid

Daarin verkaste Martijn Colson, die een beresterk seizoen speelde, naar Gent. Met hem trok ook Anshel Ver Eecke mee. Hij zag na een seizoen blessureleed zijn nog lopend contract beëindigd, omdat er vragen bleven over zijn fysieke paraatheid. Na elf seizoenen bij de club, waar het voor hem  als jeugdspeler allemaal begon, wrong het enigszins bij dit afscheid. Hoofdaanvaller Trifon Lapkov die een te wisselvallig seizoen speelde, zag zijn contract niet verlengd. Lou Kindt, ex-Roeselare en ex-Maaseik waar hij de doublure van Jolan Cox bleef, kan zijn volleybalcarrière opnieuw lanceren en op die stek is Menen alvast versterkt. Als alternatief voor Colson in het midden werd de Deen Simon Andersen aangetrokken.

Talent op receptie-hoek

Met de nog maar twintigjarige Simon Plaskie, die overkomt van Gent, haalde Menen een regelrecht talent binnen voor de positie receptie-hoek. Daarmee heeft Depestele een spelerskern die voor de helft uit prille twintigers bestaat, naast een ervaren deel aangevoerd door kapitein Jelle Sinnesael. Met het duo Akseli Lankinen-Kobe Brems kan de coach met dezelfde spelverdelers aan de slag.

Dat Decospan Menen als club gegroeid is, wordt geïllustreerd door het feit dat de supporters na enkele jaren afwezigheid opnieuw kunnen genieten van Europees volleybal (CEV-cup). Al zal dat dan wel in de Tomabelhal van buur Roeselare moeten gebeuren. Voor de competitie kunnen na het coronaseizoen de supportersdecibels weer voluit klinken in de eigen Vauban-hel.

Menen opent vanavond alvast de debatten op het terrein van het eveneens ambitieuze Caruur Gent.

Caruur Gent – Decospan Menen
Vrijdag 21 oktober 2021 20.30u
Edugo Arena, Oostakker

De kern van Decospan Menen

Receptie/hoek: Mathieu Vanneste, Seppe Rotty, Simon Plaskie.

Midden: Jelle Sinnesael, Leonis Dedeyne, Simon Andersen (Den.).

Hoofdaanvallers: Lou Kindt, Maxim Libert.

Spelverdeling: Akseli Lankinen (Fin.), Kobe Brems.

Libero: Lowie Stuer, Yentl Bille.

Staf: Frank Depestele (trainer-coach), Wim Vanlaethem (assistent).

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Volley Bredene Promo 1 (m)

Promo – Patrick Clarysse (Bredene): “Bij winst kunnen we ambitie bijsturen”

Trainer Patrick Clarysse blikt vooruit op de topper tegen Gits. Bij winst kan Volley Bredene zijn ambitie in Promo 1 bijsturen.