nlfr

Liga B – Motor van Mendo Booischot valt stil in 4e set

Afgelopen weekend nam Mendo Booischot het thuis op tegen Marke-Webis Wevelgem. Coach Michel Mariën vond in Ward Van Dyck en Jonas Glassé vervanging voor de geblesseerden Yannick Slaets en Menno Van De Velde.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Marke-Webis Wevelgem schoot in de openingsset het best uit de startblokken en stond in geen tijd 5-8 voor. Een combinatie van slechte recepties, te veel opslagfouten en aanvallen die keer op keer vastliepen op een goed georganiseerd blok van de bezoekers, zorgde ervoor dat de achterstand opliep tot 8-16. Marke-Webis gaf die voorsprong niet meer uit handen en haalde de eerste set gemakkelijk binnen.

De thuisploeg besefte dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en begon enthousiast aan de deel twee. De krachtige aanvallen van Maarten Van Dyck, de effectieve middenaanval van Wouter Gijsemans en de listige plaatsballen van Bob Douwen drukten Marke-Webis in de verdediging. Dat resulteerde al vlug in een 8-3 en 16-11 voorsprong voor de thuisploeg. Ondanks enkele schoonheidsfoutjes gaf ook Mendo deze comfortabele voorsprong op geen enkel moment uit handen. Mendo ging op zijn elan verder in de derde beurt, dat een kopie werd van de tweede.

De gastheer leek in de vierde set op weg leek naar set- en matchwinst, maar dan stokte de machine om een onverklaarbare reden. Net als enkele weken geleden in de thuiswedstrijd tegen Zoersel verdween de vechtlust uit de ploeg. Met opslagmissers, persoonlijke fouten en slecht georganiseerde aanvalsacties gaven Mendo de bezoekers de kans om in twee opslagreeksen bij te benen. Van 19-14 evolueerde de stand naar 20-18 en vervolgens van 21-19 naar 21-24. De West-Vlamingen aarzelden niet en dankten voor de cadeaus om een beslissende vijfde set af te dwingen.

In een uiterst spannende vijfde set werd elk punt zwaar bevochten. Het publiek kreeg enkele mooie rally’s te zien, waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Bij 9-10 was de verontwaardiging van de Mendo-aanhang groot bij een twijfelachtige beslissing van de wedstrijdleiding. Coach Michel Mariën had wellicht een challenge gebruikt, als hij daartoe de mogelijkheid had tenminste. Marke-Webis Wevelgem maakte opnieuw dankbaar gebruik van de ontredderde thuisploeg die in elkaar stuikte en voor de tweede keer op rij een puntenvoorsprong en kans op 3-1 winst uit handen gaf.

Speelden voor Mendo Booischot: Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Bob Douwen, Wouter Gijsemans en libero Bénedict Buts. Kwamen in : Ward Van Dyck en Toon Swinnen

Mendo Booischot – Marke-Webis Wevelgem 2-3
Setstanden: 14-25, 25-19, 25-19, 22-25, 11-15.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...