vrijdag , 29 maart 2024
nlfr

Liga B – Mendo sputtert, maar pakt wel 2 belangrijke punten

Zaterdagavond speelde Mendo Booischot gastheer voor Nivelles. De thuisploeg begon als favoriet aan de partij, wegens acht punten meer in de stand én het thuisvoordeel.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set bouwde Mendo van bij het begin een veilige voorsprong op (8-5 en 16-12). De bezoekers kregen de kloof niet dicht en Mendo haalde de set naar zich toe met 25-22.

In deel twee kregen de supporters een heel ander spelbeeld te zien. Het waren de bezoekers uit Nijvel die het best uit de startblokken schoten. Een combinatie van opslagmissers, zwakke recepties en te veel persoonlijke fouten bij de thuisploeg zorgde ervoor dat ze constant op achtervolgen aangewezen was (5-8, 11-16). Toen Mendo bij 23-23 de bordjes weer in evenwicht bracht, zag het er heel even naar uit dat het tij nog ging keren. De thuisploeg liet echter vier setballen onbenut en dat cadeau nemen de bezoekers in dank aan.

Booischot herpakte zich, maar in de vierde set kwam het weer snel op achterstand (3-8, 10-16). Van de kenmerkende vechtlust viel op dat moment weinig te bespeuren. Mendo vond geen wapen tegen het enthousiasme en het aanvallend geweld van de bezoekers. Door een gebrek aan communicatie ontstonden er misverstanden in de Booischotse organisatie. De thuisploeg slaagde er op geen enkel moment in om in de wedstrijd te komen en Nivelles prikte dan ook overtuigend en verdiend de gelijkmaker op het bord.

In de tiebreak was Mendo aanvankelijk op achtervolgen aangewezen (6-8), maar in moneytime hielden ze in tegenstelling tot de vorige sets toch stand. Ondanks een mindere prestatie hielden de jongens van Mendo toch nog twee belangrijke punten thuis.

Michel Mariën heeft een week tijd om met zijn ploeg te werken aan de pijnpunten en zo vertrouwen te tanken voor de verre verplaatsing volgend weekend naar Marke-Webis Wevelgem.

Mendo Booischot BW Nivelles 3-2
Setstanden: 25-22, 28-30, 25-20, 15-25, 25-12.

Speelden voor Mendo: Ruben Duwaerts, Maarten Van Dyck, Wout Van Dyck, Joren Appels, Wouter Gijsemans, Bob Douwen en libero Benedict Buts. Kwamen in: Toon Swinnen en Menno Van De Velde.

LR Mendo - Nivelles 01
Het blok van Mendo Booischot vangt een aanval op van Nivelles. FOTO MICHIEL CREMERS

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...