donderdag , 28 maart 2024
nlfr

Liga B – Mendo Booischot verliest topper tegen Puurs in vijf sets

Zaterdagavond nam Mendo Booischot het thuis op tegen Puurs. Mendo stond voor aanvang van de match op een gedeelde vierde plaats. Tegenstander Puurs telde slechts twee puntjes meer en bekleedde de derde plaats in het klassement.

LIGA B (m) –MENDO BOOISCHOT

Door blessures bleven Menno Vandevelde en Jonas Glassée in de tribune zitten, terwijl Bram De Laet en Christophe Witvrouwen van de tweede ploeg (eerste nationale) de gelederen kwamen versterken.

We kregen aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd, maar na de eerste TTO (7-8) stak Puurs een tandje bij. Onder impuls van de sterk spelende broers Vriens sloegen de bezoekers een kloof naar 13-16 en 18-24. Wouter Gijsemans maakte met een krachtige opslagreeks echter een onwaarschijnlijke inhaalbeweging. Bij 24-24 stonden de bordjes weer in evenwicht en de ontgoocheling was dan ook groot toen de eerste setbal door een slecht balcontact toch nog naar Puurs ging.

De tweede set kende een gelijkaardig verloop met hoogstaand volleybal. Wout Van Dyck vond steeds beter de weg naar zijn ploegmaats. Ruben De Ryck en Joren Appels maakten daar dankbaar gebruik van om de gaten in de Puurse verdediging op te vullen. Naar het einde van de set toe slaagden de mannen van Puurs er toch nog eens in om uit te lopen tot 21-24. Maar weer werden ze geveld door het opslagkanon van Wouter Gijsemans. Deze keer liet hij de kans niet liggen om zijn reeks af te maken. Ruben De Ryck zette de 1-1 op het bord met een welgemikte aanval.

Dan leek het er even op dat Mendo de rol weer moest lossen. Bij de eerste TTO keek het tegen een 4-8 achterstand aan. Coach Michel Mariën greep in en voerde een dubbele wissel door in de hoop het tij te keren. Met succes, want bij de tweede TTO was de achterstand weggewerkt (16-15) . Booischot gaf die voorsprong niet meer uit handen en liet de talrijk opgekomen supporters genieten van prachtige spelcombinaties.

Bij het begin van de vierde set leken beide ploegen even de draad kwijt. Na enkele opslagmissers vonden ze toch hun spelritme terug en serveerden ze weer volleybal van de bovenste plank. Naarmate de set vorderde, kwamen de mannen van Puurs steeds beter in de match . Door hun gedreven spel en goed werkende side-out trokken ze bij de lange rally’s meestal aan het langste eind. Zo sleepten ze een tiebreak uit de brand. (6-8, 16-15)

Daar werd duidelijk dat de geleverde inspanningen zwaar doorwogen op de thuisploeg. Mendo slaagde er over 5-8 niet meer in om een vuist te maken tegen de steeds beter draaiende Duvelmotor. Ondanks de iets mindere prestatie naar het einde van de wedstrijd toe, konden de mannen van Mendo met opgeheven hoofd het veld verlaten. Michel Mariën blikte dan ook tevreden terug op de wedstrijd .

“Er waren enkele minder goede spelfases, maar we hebben hier verdiend een punt gepakt. Elk punt werd zwaar bevochten en er werden mooie rally’s gespeeld. Toch moesten we onze meerdere erkennen in een sterke tegenstander die de overwinning hier niet gestolen heeft.”

Mendo Booischot – Argex Duvel Puurs    2-3
Setstanden: 24-26, 26-24, 25-21, 20-25, 8-15.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wout Van Dyck, Ruben De Ryck, Wouter Gijsemans, Ward Van Dyck, Bob Douwen en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Ruben Duwaerts, Pieter Gielen en Christophe Witvrouwen.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...