woensdag , 24 april 2024
nlfr

Liga B – Mendo Booischot moet plooien voor Marke-Webis

Zondagavond trok Mendo Booischot naar het verre Marke-Webis in Wevelgem. Mendo stond één puntje voor in het klassement, maar moest aantreden met een door examens gehavende ploeg.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Na een voorzichtig aftasten liep de eerste set gelijk op tot 5-5 waarna de thuisploeg uitliep tot 8-5 met enkele killblocks. Mendo vocht evenwel onmiddellijk terug tot 8-8 waarna de Marke opnieuw uitliep tot 15-11 en 16-12. Marke stak veel variatie in de aanval en behield de kloof tot het eind van de set. Mendo onderging op dat moment te veel het spel van de thuisploeg, die veel agressiever voor de dag kwam.

Thriller

De tweede set kondigde zich aan als een kopie van de eerste, zij het dat Marke nu veel sneller een voorsprong nam dankzij haar opposite Coussement (8-4). Mendo kwam terug tot twee punten, maar moest dan de rol weer lossen (16-12) na een rode kaart voor Bob Douwen. De thuisploeg liep uit tot 19-14 en set gedaan dacht iedereen. Dankzij opslagen van Swinnen en Douwen, enkele killblocks en punten van opposite Slaets hingen de bordjes bij 21-21 plots weer gelijk. Er volgde een thriller waarin beide ploegen de setpunten verzamelden, maar niet afwerkten. Uiteindelijk besliste een misser in aanval van de thuisploeg over de set. Mendo had na anderhalve set minder spel plots zijn gezonde vechtlust teruggevonden.

Gesel voor de bezoekers

Mendo ging meteen op zijn elan door in de derde set en nam meteen het heft in handen. De thuisploeg bleef rustig en nam over tegen bij de eerste technische onderbreking (8-7). Enkele individuele fouten en een concentratieverlies leidden tot 16-11. Vandecaveye en Coussement bij de thuisploeg werden een ware gesel voor de verdediging van Mendo. De bezoekers konden nog even opleven, maar Marke behield zijn voorsprong.

De vierde set begon gelijk opgaand. Duwaerts zorgde voor een 5-8 voorsprong. Marke, of liever Coussement, dichtte de kloof evenwel snel (10-10) en nam over naar 16-13. Marke liep verder uit. Mendo kon nog even terugkomen tot 22-19, maar moest de set uiteindelijk aan de thuisploeg laten.

Marke Webis – Mendo Booischot   3-1
Setstanden: 25-21, 32-34, 25-21, 25-21.

Speelden voor Mendo: Wouter Gijsemans, Yannick Slaets, Wout Van Dyck, Joren Appels, Michel Mariën, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Ruben Duwaerts en Toon Swinnen.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...