Liga B – Mendo Booischot biedt goed weerwerk tegen titelkandidaat

Het voorbije weekend moesten de mannen van Mendo Booischot het opnemen tegen Avoc Achel. De ambitieuze Limburgers zetten net als vorig jaar weer alles op alles zet om kampioen te spelen en door te stoten naar de hoogste klasse van het Belgisch volleybal.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Bij het begin van de wedstrijd ging het gelijk op en ondanks enkele schoonheidsfoutjes slaagde de thuisploeg er in om de eerste technische time out in te gaan met een 8-7 voorsprong. De bezoekers bleven aanklampen en met succes. Bij de tweede onderbreking stonden ze 14-16 voor. Beide ploegen vochten voor elk punt en hielden de spanning erin tot het laatste moment. Terwijl Mendo twee setballen liet liggen, hielden de bezoekers het hoofd koel. (8-7, 14-16, 21-19)

De bezoekers begonnen heel explosief aan de tweede beurt en Mendo was direct op achtervolgen aangewezen. De thuisploeg reageerde en bracht bij 6-6 de bordjes terug in evenwicht. Maar bij 12-14 staken de mannen van Achel weer een tandje bij en speelden hun tegenstrevers op een hoopje. Tim Verschueren bediende zijn ploegmakkers op hun wenken en Mendo bezweek onder het aanvallend geweld van Peter Kellers en co. Michel Mariën probeerde het tij te keren met een dubbele wissel maar Wouter Verhees en Peter Kellers zetten de kers op de taart. (8-7, 12-16, 12-21)

In deel drie set kregen we weer een gelijkopgaande wedstrijd waarin de supporters mooie rally’s te zien kregen. Er werd gevochten voor elk punt en zowel Tim Verschueren als Pieter Gielen speelden hun ploegmaats perfect aan zodat beide ploegen afwisselend tot scoren kwamen. Weer was het de thuisploeg die een eerste setbal niet verzilverde terwijl de mannen van Achel niet meer nodig hadden om de drie punten mee naar huis te nemen. (5-8, 16-15, 21-20)

De jongens van Michel Mariën hadden het verdiend om minstens één set op hun naam te schrijven, maar kunnen al bij al terugblikken op een verdienstelijke wedstrijd.

Mendo Booischot – Wara Genk 0-3
Setstanden: 26-28, 13-25, 25-27.

Speelden voor Mendo: Wouter Gijsemans, Bob Douwen, Wout Van Dyck, Ruben de Ryck, Ward Van Dyck, Joren Appels en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Ruben Duwaerts, Christophe Witvrouwen en Pieter Gielen.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

JEUGD – Meisjes Amigos domineren opnieuw Champions League

Het moment van goede voornemens is nog maar net voorbij of de MU17 en MU19 …

WeGi Groot Lille

Provinciale – WeGi Groot Lille sluit 2017 af in schoonheid

Op de laatste speeldag voor het nieuwe jaar gingen de meisjes van WeGi Groot Lille …

Geef een reactie