vrijdag , 24 september 2021
nlfr

LIGA B – Duvel Puurs leidt onverwacht puntenverlies tegen sterk Mendo Booischot

Mendo Booischot kreeg zaterdag Duvel Puurs op bezoek. In het verleden is al meermaals gebleken dat dit duel garant staat voor een pittige volleybalavond. Mendo bevindt zich op de zevende plaats in de stand, terwijl de bezoekers bij de top vertoeven. Na de ietwat teleurstellende resultaten van de voorbije weken was Mendo echter extra gemotiveerd om punten te pakken. 

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De thuisploeg begon dan ook heel gedreven aan de partij, maar Puurs liet niet zomaar begaan. Sterk verdedigingswerk van Wout Ponnet, Ward Van Dyck en Sam Hoeybrechts zorgde ervoor dat Mendo overeind bleef onder het aanvallend geweld van Wouter Vriens die de Booischots verdediging bijna letterlijk in de vernieling mepte. Heel even kregen Mendo zicht op setwinst, maar bij 24-22 hielden de mannen van Puurs het hoofd koel en vochten zich terug in de match. Hun inzet werd uiteindelijk beloond. (8-7, 16-14)

Het verlies had een zware impact op de thuisploeg. In deel twee kon ze op geen enkel moment weerwerk bieden aan het aanvallend geweld. (2-8, 9-16)

Coach Michel Mariën van Mendo probeerde het tij te keren met enkele wissels en dat rendeerde. De inbreng van Ruben Smets en Timo Van Wesemael lag mee aan de basis van de remonte en de aanwezigen kregen weer een echte match. Ook hun collega’s vonden hun vechtlust terug en Mendo speelde de bezoekers dan ook tureluurs. (8-3, 16-7)

In de vierde set schoot Puurs het best in de startblokken, maar bij 11-11 was alles te herdoen. De match kende opnieuw enkele spannende volleybalmomenten. In moneytime was het deze keer Mendo dat de zenuwen het best onder controle hield. Hiermee dwong het een vijfde tiebreak van het seizoen af. (3-8, 16-15)

In de tiebreak toonde Mendo nog eens dat het uit het goede hout gesneden is. (8-7)

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Ruben Duwaerts, Sam Hoeyberghs, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Timo Van Wesemael, Ruben Smets, Bram De Laet en Arnor Van Leemputte.

Mendo Booischot – Puurs 3-2
Setstanden : 29-31, 12-25, 25-10, 25-22 en 15-12

Check Also

Hellvoc Nationaal 1 (m) Yentl Van der Aa

Nationaal – Yentl Van der Aa (Hellvoc): “Top vijf als alles in de plooi valt”

Hellvoc heeft de start van het seizoen niet gemist. Voor de Beker van België ging …

Mavoc Mechelen Promo 2 (m)

Promo – Brian Pawlikowski: ”Koffiedik kijken wat concurrentie betreft”

De mannen van Mavoc Mechelen wisten na een spectaculaire remonte hun eerste wedstrijd in de …

Geef een reactie