Liga A – Amigos Zoersel en trainer Dries Hoeyberghs uit elkaar

Amigos Zoersel besliste gisteren, vrijdag, om de samenwerking met trainer Dries Hoeyberghs stop te zetten. ‘Een verschil in visie over volgend seizoen’ luidt het in een korte verklaring van de club. Speler Robin De Bont depanneerde zaterdag op het veld van Aalst als coach.

LIGA A (m) – AMIGOS ZOERSEL

Dries Hoeyberghs was vorig seizoen nog assistent bij Topvolley Antwerpen, maar aarzelde niet om het aanbod van hoofdtrainer bij Amigos Zoersel te aanvaarden. De ploeg begon redelijk goed aan het seizoen. Het bleef in de openingswedstrijd zonder punten achter tegen Menen, maar het had behoorlijk weerstand geboden. Nadien volgden zeges tegen Gent en Guibertin. Het absolute hoogtepunt kende Amigos Zoersel dit seizoen toen het Aalst elimineerde in de Beker van België.

Maar dat was meteen het laatste wapenfeit, want nadien volgde over heen- en terugwedstrijd eliminatie uit de Beker van België door Achel, leider in Liga B. Sinds 10 november van vorig jaar haalde het in de competitie geen enkel punt meer. Met nog drie wedstrijden te gaan voor de nacompetitie begint (Aalst, Haasrode-Leuven en Maaseik), is de kans klein dat Amigos Zoersel nog van de laatste plaats weggeraakt.

Eén geluk: door het forfait van Topvolley Antwerpen zal de club degradatie wellicht ontlopen.

Dries Hoeyberghs
Dries Hoeyberghs geeft zijn spelers enkele richtlijnen. (FOTO AMIGOS ZOERSEL)

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Geef een reactie