zaterdag , 20 april 2024
nlfr

JEUGD – WeGi Lille via zinderende eindfase naar halve finale Beker van Turnhout

Bij de meisjes U15 maakten WeGi Lille en Zoersel er afgelopen zondag een spannende wedstrijd van in de kwartfinale van de Beker van Turnhout. In een aardig volgelopen Brulens sporthal haalde de thuisploeg de kwalificatie binnen, maar het kostte zweet, bloed en bijna echte tranen.

JEUGD (v) – WEGI LILLE MU15

De eerste set nam WeGi vrij makkelijk voor zijn rekening, maar in de twee daaropvolgende sets moest het duidelijk zijn meerdere erkennen in een ontketend Zoersel. De thuisploeg vond geen oplossingen om de aanvallen van de Zoerselse meisjes af te slaan.

De bezoekers leken de klus te klaren in vier sets, maar WeGi vocht terug. Vocaal gesteund door het thuispubliek vonden de meisjes van WeGi hun tweede adem en namen ze zelfs een viertal punten voorsprong. Met de gelijkmaker in zicht kreeg WeGi de setbal niet tegen de grond, zodat er nog een thriller van formaat volgde. Beide coaches hadden hun time-outs opgebruikt en konden geen rust meer brengen. Uiteindelijk was het toch WeGi dat de 2-2 nipt op het bord prikte.

In de beslissende belle veranderde de sporthal in een ware heksenketel. Het thuislegioen ging nog een keer als één blok achter de ploeg staan en schreeuwde de meisjes in een zinderende eindfase naar de overwinning.

WeGi MU15 – VC Zoersel 3-2
Setstanden: 25-17, 18-25, 14-25, 25-23, 22-20.

WeGi Lille MU15 haalde het na een regelrechte thriller van een sterk Zoersel en plaatste zich voor de halve finale van de Beker van Turnhout.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...