zaterdag , 25 mei 2024
nlfr

Jeugd – Fien Callens met sterke ambities naar tweede voorronde EK meisjes U17

Alleen de winnaar van de voorronde mag naar het EK meisjes U17. / FOTO CEV.

In tegenstelling tot de jeugdploegen, die eerder in de paasvakantie aan het werk waren, gaat alleen de winnaar van dit toernooi in het Duitse Kienbaum naar het EK. Normaal gesproken moeten Israël en Litouwen haalbare kaarten zijn, zodat de slotmatch tegen gastland Duitsland allicht bepalend zal zijn.

YOUNG YELLOW TIGERS U17

“Het zou bijzonder jammer zijn, mochten noch de meisjes U19 (al eerder nipt uitgeschakeld), noch de meisjes U17 zich niet kunnen plaatsen voor het EK deze zomer. Dat zou immers een periode inluiden zonder internationale contacten met enige inzet. En dat is toch wat onze jongeren nodig hebben om te groeien in hun volleycarrière,” weet Fien Callens, bondscoach van deze leeftijdscategorie.

“Wij hebben wel een pittige, speciale selectie met enkele meisjes die al deelnamen aan het EK U19 en aangevuld met enkele talenten, die nu al aangezocht worden door Belgische topploegen. Het is ook een mix van speelsters uit de Volleyschool die in eerste en in derde nationale spelen. Wij moeten met hen tot een homogene selectie komen.”

Het programma: vrijdag 15.00u Israël; zaterdag 15.00u Litouwen; zondag 18.00u Duitsland.

Speelsters: Britt Claes, Yana Wouters, Mila Vlahovic, Julie Maes, Jasmijn Vanhoecke, Jasmine Debout, Sarah Hauben, Kaat Cos, Saar Bertels, Jolien Melis, Pauline Luyten, Michelle Joosen.

Check Also

Jeugd – Belgische meisjes U17 struikelen en gaan niet naar het EK

De Belgische meisjes U17 struikelden in hun beslissende wedstrijd over Duitsland en grijpen naast het EK.

Volley Heist Dames U19

Jeugd – Els Claes (Volley Heist): “Tegen Mendo is het altijd speciaal”

Volley Heist heeft zijn eerste winst in de Beker van Antwerpen binnen. Daarvoor zorgden de meisjes U19 die met 3-1