vrijdag , 21 juni 2024
nlfr

Herenthout zet buren van FH Nijlen weer met voeten op de grond

Eerste provinciale vrouwen blijft een knotsgekke reeks. Een week nadat FH Nijlen de topper won tegen Hellvoc, ging het met de billen bloot bij de buren van Herenthout. Het belooft nog een lang en zwaar seizoen te worden voor de ploegen die hun ambitie niet onder stoelen of banken steken.

EERSTE PROVINCIALE (v) – VC HERENTHOUT

Dat in een derby andere factoren meespelen werd zaterdag nog maar eens duidelijk. De eerste set werd voornamelijk bepaald door service en receptie. Beide ploegen stapelden de receptiemissers op. Dat zorgde wel voor spanning, maar niet meteen voor oogstrelend volleybal. In de slotfase kon Herenthout nipt de openingsset binnenhalen. Set 2 was er dan weer eentje voor de thuisploeg om snel te vergeten. Bij de tweede technische time-out stond Herenthout al 5-16 in het krijt.

VC Herenthout - FH Nijlen (1ste Provinciale)
VC Herenthout – FH Nijlen (1ste Provinciale)

“Maar we vonden wel onze organisatie terug, zodat we op het einde van de tweede beurt het niveau weer optrokken”, zegt trainer Gerd Van den Bosch. “Set 3 werd cruciaal. Ik gooide de ploeg volledig om en paste de receptieopstelling grondig aan. Hier heeft Nijlen nooit een antwoord op gevonden. Met libero Ditske Vanden Branden en hoekspeelster Leen De Pooter als organisatoren in receptie en met Tinne Van den Bosch en Joni Matthé als afwerkers op de hoeken lieten we zien dat we een hoog niveau kunnen halen.”

VC Herenthout - FH Nijlen (1ste Provinciale)
VC Herenthout – FH Nijlen (1ste Provinciale)
Middenspeelsters met veel vertrouwen

“Het was niet de ploeg die de minste fouten maakte die won, maar wel de ploeg die zelf voor de punten ging. Daarbij kwam dat Nore Noyens en Kirsten Peeters zich in het midden vol vertrouwen aandienden, waardoor setter Evelien Van Gestel naar hartelust kon verdelen. We waren beter in elk spelonderdeel en hoewel de rally’s vaak lang duurden, konden we ze steeds naar ons toetrekken. Het was de wedstrijd van het collectief.”

VC Herenthout - FH Nijlen (1ste Provinciale)
VC Herenthout – FH Nijlen (1ste Provinciale)

“Het is fantastisch om met deze groep te kunnen werken. Iedereen is bereid te vechten voor elkaar en op die manier kunnen we het elke ploeg moeilijk maken. Maar omdat we constant jonge speelsters in de basis houden, kunnen we ook van iedereen verliezen. Daarom moeten we ons elke wedstrijd opnieuw volledig opladen. We mogen vooraf nooit denken dat we een makkelijke klus krijgen. Gelukkig is iedereen zich hier ook van bewust. Volgende week tegen de VST Lions Turnhout zullen we ons opnieuw dubbel moeten plooien als we de overwinning binnen willen halen.”

VC Herenthout - FH Nijlen (1ste Provinciale)
VC Herenthout – FH Nijlen (1ste Provinciale)

Herenthout – FH Nijlen 3-1
Setstanden: 26-24, 13-25, 25-14, 25-12.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...

Geef een reactie