zaterdag , 20 april 2024
nlfr

Beker – Mendo verdedigt zich kranig tegen Lindemans Aalst

Foto Michiel Cremers

Elke sporter is op zoek naar uitdagingen. De volleybalmatch van afgelopen woensdag in de thuishaven van Mendo Booischot was er zo één. Mendo was niet zozeer gericht op doorstoten naar de kwartfinales van Beker van België, het keek vooral uit naar de ontvangst van Lindemans Aalst, toch een topper uit het Belgische volleybal. Een 250-tal bezoekers daagde op om mee te genieten van het treffen tussen David en Goliath.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

Booischot heeft ondertussen aardig zijn draai gevonden in de Liga B. Het voorbije weekend stootte het – al was het moeizaam – ook door naar de volgende ronde in de Beker van Antwerpen. Met een ploeg waarvan de helft van de spelers uit de eigen jeugdwerking komt, is dat op zich best al een prestatie om fier op te zijn.

Ook de mannen van Lindemans Aalst hadden hun start in de competitie niet gemist, zodat we twee gretige ploegen op het veld kregen.

In de openingsset waren de bezoekers letterlijk en figuurlijk een maatje te groot voor Mendo Booischot, dat te veel respect toonde voor de grootmacht.

Vanaf set 2 kregen we een meer evenwichtige wedstrijd, waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren. De thuisploeg was meestal op achtervolgen aangewezen, maar ze bleef rustig en die koelbloedigheid resulteerde in puik verdedigend en aanvallend werk. De bezoekers brachten de recepties echter loepzuiver. De mannen van Mendo kregen hun blok niet altijd georganiseerd, waardoor de boomlange mannen van Lindemans Aalst in de slotfase naar hartenlust konden scoren.

Mendo haalde in de derde beurt het onderste uit de kast om hun supporters het beloofde volleybalspektakel te bieden en dat leverde enkele mooie rally’s op. Het bouwde een mooie 4-0 voorsprong op, maar het moest lijdzaam toezien hoe de ervaren Frank De Pestele zijn ploegmakkers vlot tot scoren bracht. Bij de eerste technische time-out was de voorsprong al omgebogen naar een 5-8 achterstand. Ook al kon de thuisploeg tot de tweede technische onderbreking nog aanklampen (15-16), Lindemans Aalst won uiteindelijk de match verdiend.

Mendo Booischot – Lindemans Aalst        0-3
Setstanden: 11-25, 19-25, 19-25.

Speelden voor Mendo: Wouter Gijsemans, Ruben Duwaerts, Wout Van Dyck, Joren Appels, Bob Douwen, Jonas Glassée en libero Wout Ponnet. Vielen in: Pieter Gielen en Ruben De Ryck.

Menno Booischot kon in de tweede en de derde set telkens even gelijke tred houden met Lindemans Aalst. FOTO Michiel Cremers
Mendo Booischot kon in de tweede en de derde set telkens even gelijke tred houden met Lindemans Aalst. / FOTO Michiel Cremers

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...