Provinciale – WeGi Groot Lille sluit 2017 af in schoonheid

Op de laatste speeldag voor het nieuwe jaar gingen de meisjes van WeGi Groot Lille nog op bezoek bij rechtstreeks concurrent Voach Mol. De bezoekers hadden de punten nodig. Tijdens de eerste helft van het seizoen hadden ze niet altijd het geluk aan hun zijde. Sinds het begin missen ze hun hoofdaanvalster wegens zwangerschap en daardoor moeten ze het redden met een kleine en piepjonge kern.

TWEEDE PROVINCIALE A (v) – WEGI GROOT LILLE

In de eerste set ging WeGi scherp van start. Met zware opslagen werd Voach van het veld geserveerd. De bezoekers bouwden een veilige kloof uit tot elf punten uit, al kwam de thuisploeg in de slotfase nog gevaarlijk dichtbij.

WeGi had eveneens het voordeel in de tweede beurt, maar het verschil was heel wat kleiner. De bezoekers waren echter uitermate geconcentreerd en velen onder hen speelden misschien wel hun beste match van het seizoen. Voach Mol moest lijdzaam toezien hoe de bezoekers zich naar 0-2 knokte.

In een evenwichtige derde set vochten beide ploegen op het scherp van de snee. Beide ploegen namen om de beurt een voorsprong, maar konden die niet verzilveren. Daardoor bleef het spannend tot het einde. Het was uiteindelijk opnieuw WeGi Lille dat in de beslissende fase het beste bleef spelen en met de deugddoende drie punten aan de haal ging.

In het klassement laat WeGi Lille (7 punten) nu Voach Mol (4 punten) en Power Ravels (3 punten) achter zich.

Voach Mol – WeGi Groot Lille 0-3

WeGi Groot Lille
Het jonge WeGi Groot Lille pakte belangrijke punten voor de winterstop.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Geef een reactie