zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Pascal De Windt (Vamos B): “Jeugd beter maken. Dat is onze opdracht”

Vamos B (aan het blok) boekte tegen Spectrum Moerbeke de eerste zege van het seizoen. / FOTO Kristof Straetman.

Na een eerder moeizame start boekten de mannen van Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas B het voorbije weekend een eerste overwinning. Slachtoffer was Spectrum Moerbeke. Zaterdag hopen ze de lijn te kunnen doortrekken tegen Sint-Jan Hemelveerdegem.

PROMO 1 (m) – VAMOS STEKENE SINT-GILLIS-WAAS

“Al wordt dat zeker geen gemakkelijke opdracht. In Lierde wordt gespeeld in een grote zaal met weinig opslagruimte. Het wordt dus aanpassen”, zegt trainer Pascal De Windt. “Hopelijk kunnen mijn jeugdige mannen komende zaterdag dezelfde grinta aan boord leggen dan vorige week. Het zal nodig zijn, want Hemelveerdegem zal zich niet zomaar gewonnen geven.”

Vamos Stekene Sint-Gillis-Waas - Spectrum Moerbeke Promo 1 (m)
Een beeld uit de partij Vamos B – Spectrum Moerbeke, gewonnen door de thuisploeg met 3-1. / FOTO Kristof Straetman.

“Ik hoop dat mijn jongens de lijn kunnen doortrekken, maar met een jonge ploeg weet je nooit. Vergeet niet dat we met een groep tieners spelen. Het resultaat is voor Vamos B overigens van ondergeschikt belang, al is het natuurlijk altijd plezanter om te winnen dan te verliezen. Maar het doel van deze ploeg is en blijft jongeren opleiden. Voortdurend groeien en de continuïteit bewaren is onze core. Onze jongemannen moeten nu ervaring opdoen en bijleren. Wat dat betreft is het coronajaar een verloren jaar.”

Eigen sterkte

“Toch denk ik dat we een ploeg hebben waarmee we ver kunnen komen. Maar ik ga me niet wagen aan een pronostiek, want daarvoor ken ik de andere ploegen niet goed genoeg. We weten, zeker in de heenronde, niet tegenover wie we zullen komen te staan.”

“Daarom dat ik vind dat we moeten durven uitgaan van onze eigen sterkte. Opposite Kyan Vercauteren en ook Timo Santy zijn jongeren die wellicht snel naar de A-ploeg zullen worden doorgeschoven. Ook middenman Tijl Van Riet is iemand waar we kunnen op bouwen. De ploeg heeft gewoon heel wat talent in de rangen. Toch zullen we er elke week moeten voor knokken. We moeten collectief sterk zijn, want in het team zit er nog niemand die op moeilijke momenten de ploeg kan dragen.”

IN: Lander en Wannes De Buyser, Wolf Pincé (allen Waasland).

UIT: Stef Meskens (gestopt).

De kern: Lander De Buyser, Wannes De Buyser, Francis Foubert, Unaï Foubert, Bas Heyninck, Wilco Herrebout, Wolf Pincé, Jorre Santy, Timo Santy, Reno Smet, Anthony Vanneste, Tijl Van Riet, Kyan Vercauteren, Jasper Zaizoune.

Trainer: Pascal De Windt.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Drie ploegen breken hiërarchie”

Uitgebreid gesprek met Brecht Van Kerckhove, die als expert zijn visie geeft op de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen.