zondag , 28 november 2021
nlfr

Promo – Jolien Stuer (Beveren Melsele): “Waasland moet haalbare kaart zijn”

FOTO BMV Beveren Melsele.

Met twee overwinningen uit vier wedstrijden hebben de vrouwen van BMV Beveren Melsele zich in de buik van het klassement genesteld. Komend weekend, na de derby bij Gimme Waasland, wil het graag opnieuw drie punten bijschrijven.

PROMO 1 (v) – BMV BEVEREN MELSELE

“We verloren vorige week weliswaar met 0-3 van Wetteren, maar uiteindelijk kunnen we terugblikken op een sterke match”, zegt speelster Jolien Stuer. “Wetteren is dan ook niet de eerste de beste ploeg. Het is een heel sterk, volwassen, geheel. Een goed verdedigende, ploeg waar ons gebrek aan schorend vermogen ons parten speelde.”

Resultaten representatief

“Komend weekend, op bezoek bij Waasland, moeten we opnieuw aanknopen met winst. We troffen Waasland in een oefenmatch die we vlot wonnen. Dit moet dus een haalbare kaart zijn. Waasland behoort in mijn ogen bij de zwakkere ploegen in de reeks. We moeten daar drie punten tegen pakken. Langs de andere kant is het een erg jeugdig team dat snel kan groeien. We wonnen nu twee van onze vier wedstrijden en dat is representatief voor de waarde van ons team.”

“We wonnen nu twee van onze vier wedstrijden en dat is representatief voor de waarde van ons team.”

“Let op, ik ken niet alle ploegen in onze reeks. Er is immers veel veranderd in de coronaperiode, maar wanneer ik me op de uitslagen baseer, dan denk ik dat iedereen tegen iedereen kan winnen. Wekelijks volwassen spelen en ons focussen op de verdediging is de opdracht. Maar nog eens, ik denk niet dat Waasland ons onderuit zal kunnen halen.”

Beter dan vorig seizoen

“Zeker niet wanneer je weet dat we ook al pech gehad hebben”, haakt speelster Karolien Busschaert in. “Zo moesten we het in onze eerste match, tegen Lede, zonder spelverdeelsters stellen. Beiden werden door corona tien dagen in quarantaine gezet. Op papier denk ik dat we een betere ploeg hebben dan vorig seizoen. We zijn geëvolueerd. Maar hoe ver we daar mee komen, is nog de vraag. Na een jaar waarin er amper werd gevolleybald, is er te veel veranderd. Zelf was ik er bijna twee seizoenen tussenuit met een schouderblessure. Die is nu achter de rug. Langs de andere kant hebben wij nu twee meisjes die zwanger zijn. Maar nog eens, hoe zwaar we finaal gaan wegen zullen we binnen enkele maanden weten.”

IN: niemand.

UIT: niemand.

De kern: Karolien Busschaert, Julie Colleman, Dominiek De Baenst, Annina De Smet, Michelle Degelin, Astrid Moortgat, Ymke Oosterbosch, Nona Smet, Jolien Stuer, Celine Van Bunderen, Dorine Van Bunderen, Lore Van Lokeren, Tinne Vettenburg, Clara Vlaeminck.

Trainer: Jan Van Gestel.

Check Also

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Gent heeft prima aangekocht”

Gisteren had Brecht Van Kerckhove het in een eerste deel over de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen. Vandaag laat hij zijn licht schijnen over het gebeuren bij de vrouwen, zijn bezigheden bij de jeugd en over zijn zijsprongetje naar het voetbal.

Brecht Kerckhove

Het oog van de kenner – Brecht Van Kerckhove: “Drie ploegen breken hiërarchie”

Uitgebreid gesprek met Brecht Van Kerckhove, die als expert zijn visie geeft op de resultaten in de Euromillions Volley League en de recente bekerverrassingen bij de mannen.