maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Promo – Dirk Vandermeersch (Gullegem): “Operatie schade beperken”

Voor zijn eerste competitiewedstrijd kreeg VT Gullegem afgelopen zaterdag buur Wevelgem over de vloer. De thuisploeg moest meteen een 0-3 nederlaag slikken. “Wevelgem was een maatje te groot”, gaf trainer Dirk Vandermeersch eerlijk toe.

PROMO 2 B (v) – VT GULLEGEM

VT Gullegem hoeft dit seizoen niet meteen steile ambities te koesteren.

“Dat doen we ook niet”, zegt Dirk Vandermeersch. “Met een rustig seizoen ergens halfweg het klassement zullen we dik tevreden zijn. Hoger moeten we niet mikken. In het burenduel tegen Wevelgem werden we gewogen en veel te licht bevonden. Vooral receptioneel hadden we het moeilijk. En als die receptie niet loopt zoals het moet, dan is de kans op een zege heel gering. Tijdens onze wisselvallige voorbereiding kon ik nooit met mijn typeploeg aan de aftrap kon komen. Ik durfde het vooraf niet luidop zeggen, maar ik had dan ook mijn twijfels voor die eerste competitiematch tegen een Wevelgem dat duidelijk beter gerodeerd was.”

Loodzware opdrachten

“Met volgende speeldag Sijos Menen, daarna Vlamertinge en Marke staan we voor drie loodzware opdrachten. Het wordt wellicht operatie ‘schade beperken’. Hopelijk steken mijn meisjes na de mislukte opener tegen Wevelgem, voor eigen volk een tandje bij tegen Menen. Het zal nodig zijn, want Sijos haalde het vorig weekend met 3-1 van Bissegem, dat heel zeker zal meedoen voor de prijzen. Voor ons wordt het wachten tot we op ons sterkst kunnen aantreden. Dan moeten we de nodige punten sprokkelen om niet in de problemen te komen”, besluit Dirk Vandermeersch.

Check Also

Knack Roeselare Liga (m) 2021-2022

Liga – Wie houdt dit Knack Roeselare van dertiende titel en vijftiende beker?

Knack Roeselare promoveert zichzelf voor deze nieuwe campagne tot titelfavoriet. Basis van dat vertrouwen? De …

Decospan Menen Liga (m) 2021-2022

Liga – Frank Depestele (Menen) wil bevestigen en mikt weer op play-offfinales

Met een derde plaats, zowel in de reguliere competitie als in de play-offs, verraste Decospan …