maandag , 25 oktober 2021
nlfr

Nationaal – Pascal Gora (VHL Dames A): “Nog op zoek naar ritme en constante”

De meisjes van Haasrode Leuven azen dit seizoen sowieso op een plaats in de top drie. / FOTO Frans Verreycken.

Ondanks een door omstandigheden korte voorbereiding zijn de vrouwen van Haasrode Leuven wel met een zege aan het seizoen begonnen. Zaterdag wacht met de uitwedstrijd tegen Kalmthout al een nieuwe opdracht.

NATIONALE 1 (v) – HAASRODE LEUVEN

“Kalmthout is sowieso nooit een makkelijke verplaatsing”, zegt trainer Pascal Gora. “Het zal zeker ook gebeten zijn om te winnen na hun verlies in de eerste wedstrijd (3-2 van VC Zoersel, red.). Bijkomend spelen er bij hen een aantal ex-speelsters van Haasrode waardoor de wedstrijd nog wat extra’s krijgt. Ik denk dat we sowieso een goede wedstrijd zullen moeten spelen om punten mee naar huis te nemen. Het is een ploeg die ook elk jaar meedoet in die top vijf, dus makkelijk gaat het daar zeker niet worden.”

VHL won in tegenstelling tot Kalmthout wel haar eerste wedstrijd met 3-0 van Roeselare.

“Wat ik meeneem uit die wedstrijd? Dat concentratie belangrijk blijft. Als we onze focus kunnen houden dan verminderen we onze foutenlast. Hetgeen in de eerste twee sets heel goed lukte. In de derde set was de focus een beetje weg, waardoor we meer moeite hadden.”

Groeifase

“Ik denk dat we nog in een groeifase zitten. De voorbereiding was korter dan voorzien en we speelden ook weinig oefenwedstrijden. Door een coronabesmetting hebben we een week verloren en een toernooi. We zijn dus zeker nog op zoek naar ritme en constante. Een voorbereiding met maar drie oefenwedstrijden is niet voldoende, maar we werken hard om die punten te verbeteren en het niveau stijgt elke week.”

“De verwachtingen van het seizoen? We gaan sowieso voor de top drie. Als na de heenronde blijkt dat we mee kunnen doen voor de prijzen, dan zullen we dat zeker proberen”, besluit Pascal Gora.

Check Also

Amigos Zoersel - VC Zoersel Nationale 3 (m)

Nationaal – Zoersel B blijft ook na lastig tweeluik ongeslagen in de reeks

Trainer Ludo Van den Brande over de twee moeilijke wedstrijden die nu achter de rug zijn in Nationale 3C (m). En een vooruitblik op wat komt.

HVC Helchteren Nationale 3C (v)

Nationaal – HVC Helchteren wil concurreren met Beverlo, Stevoort en Lanaken

Voorzitter Marc Daniëls over de blessurelast en de ambitie van HVC Helchteren in Nationale 3C (v).