vrijdag , 21 juni 2024
nlfr

Mendo Booischot sleept alsnog punt uit de brand

Mendo Booischot sleept alsnog punt uit de brand

 Mendo Booischot Liga B m

Met de verplaatsing naar Achel kregen de jongens van Mendo Booischot een lastige klus voorgeschoteld. De Limburgers hadden dit seizoen nog niet verloren in eigen huis en ook de voorbije jaren was Mendo er nog nooit in geslaagd om in Achel te gaan winnen.

 

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

 

Mendo schoot via 0-4 het best uit de startblokken, maar de thuisploeg herstelde snel het evenwicht en stond bij de eerste technische time-out zelfs 8-6 voor. Spelverdeler Kristof Proost vond in Wouter Verhees, Finn Frielink en Peter Kellens feilloze afwerkers. Mendo vond geen antwoord op de ontketende thuisploeg, die via 16-11 de eerste set makkelijk aan boord haalde.

 

Achel ging op zijn elan door en maakte in deel twee direct een kloof (3-0). Mendo Booischot leek overdonderd door het Achelse aanvalsgeweld en moest het spel volledig ondergaan. Coach Raf Vekemans probeerde het tij te keren met enkele wissels, maar lukte daar niet in. Via 16-7 was het in geen tijd 2-0 en Achel leek op weg naar een makkelijke overwinning.

 

Meer spanning vanaf deel drie

 

Maar toen vonden de mannen van Mendo hun vechtlust en vertrouwen terug. Ze vochten voor elk punt en in deel drie maakten ze onmiddellijk een kloof (2-8). Zowel aanvallend als verdedigend deden ze wat van hen verwacht werd. Alles lukte en Maarten Van Dyck en zijn ploegmaats maakten brandhout van de Achelse verdediging. Mendo prikte via 10-16 vrij gemakkelijk de aansluiting op het bord.

 

Pas in een evenwichtige vierde beurt kreeg de wedstrijd ook want spankracht. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe en over 6-8 en 15-16 konden de supporters genieten van enkele mooie rally’s en hoogstaand volleybal. In moneytime hielden de bezoekers hun zenuwen net iets beter onder controle, zodat ze alsnog een beslissende tiebreak konden afdwingen.

 

Terechte thuiszege

 

Achel vertrok in hoogste versnelling en liep via 8-5 uit naar 11-6. Maar Mendo Booischot wilde niet plooien en zette de achtervolging in. Wout Van Dyck bracht zijn ploeg met een mooie opslagreeks weer langszij (13-12). In een spannend slot hielden de Limburgers alsnog de overwinning thuis, wat op basis van de eerste sets zeker niet onverdiend was.

 

Speelden voor Mendo: Toon Swinnen, Michel Mariën, Maarten Van Dyck, Joren Appels, Yannick Slaets, Bob Douwen en libero Marijn Claes. Kwamen in: Wout Van Dyck en Wouter Gijsemans.

 

Avoc Achel – Mendo Booischot 3-2

Setstanden: 25-16, 25-13, 20-25, 22-25, 15-13.

 

Categorie: provincie Antwerpen, Herentals, wedstrijdverslag, Liga B m, KBVB

Tags: Mendo Booischot, Avocado Achel

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...

Geef een reactie