Liga B – Wara Genk staat voor tweeluik tegen Gimm-e Waasland

Met goedkeuring van nieuwbakken voorzitter Paul Molemans mocht coach Peter Van Zundert op zoek naar versterking voor de ploeg van Wara Genk in Liga B. De coach liet in de voorbereiding van het seizoen optekenen dat hij de vierde plaats van vorig seizoen minimaal wil evenaren. De achtste finales in de Beker van België behalen, zou voor de hardwerkende Limburgse club ook een beloning zijn.

LIGA B (m) – KVC RACING WARA GENK

In het bekerprogramma staat dan een wedstrijd in de eigen Eurassur-hal tegen VDK Gent uit de EuroMillions Volley League op de agenda. En bij Wara Genk durven ze natuurlijk ook dromen, want een ronde verder zit een dubbelconfrontatie met landskampioen Knack Roeselare er dan zeker in. Om daar te raken dienen de Genkenaars alvast goed voor de dag komen en vertrouwen op te doen in de competitiewedstrijd tegen Gimm-e Waasland Kruibeke. Want een weekend later staat dezelfde wedstrijd op de affiches voor de zestiende finales van de Beker van België.

Ter versterking van de spelerskern werd in de transferperiode uitgekeken naar welke opportuniteiten mogelijk waren. Van VTI Hasselt kwam Lennerth Brepoels over en Jan Kriekemans werd overgeheveld vanuit de eigen B-kern. Na een uitje van twee seizoenen naar het verre Noord-Limburg kwam de Nederlander Yvo Jansen terug thuis in Genk. Enkele jongeren gaven aan om de stap terug te zetten naar de B-kern. Ook de kenners stonden versteld door het onverwacht verlengd verblijf van Brecht Campforts. Brecht kon aan de slag als volleybalprof, maar koos niet voor een onzekerder bestaan op het hoogste niveau. Hiermee verraste hij in positieve zin de sportieve cel bij Wara Genk. De grootste verschuiving was echter die van oud-international Kristof Hoho. Daar er met een sterke receptie meer kans is op een mooie en goede aanval, zal ouderdomsdeken Hoho op de libero spelen vanaf dit seizoen. Hij is de man met ervaring op die positie. Helaas liep de voorbereiding niet van een leien dakje. De kerverse libero viel immers uit met een liesblessure en moest tijdelijk vervangen worden door Molemans en Thijs uit de B-kern.

wara genk a 2016-2017
De kern van Wara Genk A voor het seizoen 2016-2017 in Liga B.

Na een goede eerste speeldag in zowel competitie als Beker van België moeten Van Zundert zijn jongens volgend weekend die lijn proberen doortrekken. Gimm-e Waasland begon thuis met een kleine valse noot, 2-3 verlies in de competitie tegen VT Marke Wevelgem. Daarom zullen ze er zeker op gebrand zijn om in de Eurassur-hal dit al recht te zetten. Aan de Genkies om er alles aan te doen om dit te verhinderen.

Het zal zowel voor Wara Genk als voor Waasland Kruibeke een goed leermoment zijn omdat ze zeven dagen later alweer tegenover staan op dezelfde plaats. Voor de Beker van België is het voor beide ploegen erop of eronder, want herkansen zit er niet in. En natuurlijk is de beloning ook leuk. Dat is met een midweekse thuiswedstrijd tegen VDK Gent misschien haalbare kaart uit Oost-Vlaanderen. De Heikneuters uit Genk zullen zeker onder leiding van coach Van Zundert en zijn assistenten hun beste beentje willen voorzetten.

De spelers, bestuur en supporters van KVCR Wara Genk maken zich alvast op voor dit mooie tweeluik de komende weekends.

Competitie Liga B
KVCR Wara Genk A – Gimm-e Waasland Kruibeke A
Zaterdag 1 oktober – 20.30u

Beker van België
KVCR Wara Genk A – Gimm-e Waasland Kruibeke A
Zaterdag 8 oktober – 20.30u

Beide wedstrijden gaan door in Eurassur-hal, De Richter 17, 3600 Genk.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Geef een reactie