[Liga B] VST Lions Turnhout ziet het twee keer goed aflopen

VST Lions Turnhout behaalde twee weken op rij een vrij vlotte zege. Eerst op het veld van Aubel, afgelopen zaterdag tegen Topsportschool Vilvoorde, al moest het telkens een set aan de tegenpartij laten.

LIGA B (v) – VST LIONS GROOT-TURNHOUT

“In Aubel misten we onze start en stonden we meteen 8-2 achter”, zegt assistent Patrik Feyen. “Bij 20-20 kwamen we weer gelijk, maar eigenlijk maakten we te veel rechtstreekse fouten. In de eerste set alleen al schreef ik er tien op ons conto tegenover twee voor Aubel. Vanaf de tweede set waren we wel van bij het begin geconcentreerd en konden we gemakkelijk afstand nemen.”

“Jammer dus van die eerste set, maar we hebben het de voorbije weken nog meegemaakt. Zo gooiden we al vier punten te grabbelen: twee in Fixit Kalmthout en twee tegen Gembloux. Het zou niet mogen, maar als je zwak aan de wedstrijd begint, dan maak je het jezelf moeilijk. Gelukkig liep het in Aubel goed af.”

Aubel – VST Lions Groot-Turnhout 1-3
Setstanden: 25-22, 14-25, 16-25, 18-25.

Zelfde scenario tegen Topsportschool Vilvoorde

Eenzelfde scenario ontplooide zich afgelopen weekend tegen Topsportschool Vilvoorde. Na een moeizame  openingsset, speelde de thuisploeg het jonge Vilvoorde helemaal weg. In een typisch derde set liet Turnhout de concentratie iets te vroeg varen. De bezoekers profiteerden om de aansluiting op het bord te prikken. VST Lions herstelde zich en nam van bij het begin de vierde beurt weer in handen om de wedstrijd met 3-1 af te ronden. Ook deze keer liep het dus weer goed af.

Met deze zege klimt VST Lions Turnhout alvast naar een derde plaats in de rangschikking, al kan Haasrode-Leuven – dat één wedstrijd minder speelde – er nog over wippen.

VST Lions Groot-Turnhout – TS Vilvoorde 3-1
Setstanden: 26-24, 25-16, 18-25, 25-22.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Geef een reactie