vrijdag , 19 april 2024
nlfr

Liga B – Mendo Booischot steekt 10 sets achter de kiezen

De jongens van Mendo Booischot hebben een loodzwaar weekend achter de rug. Op zaterdagavond maakten ze de verplaatsing naar leider Avoc Achel. Op zondag trokken ze naar Fixit Kalmthout uit eerste nationale in het kader van de Beker van Antwerpen. Twee keer eindigde de partij na vijf sets.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In Achel was het van bij het begin duidelijk dat de Limburgers gebeten waren om de punten thuis te houden. Tot de eerste TTO ging de wedstrijd gelijk op, maar vanaf dan stak de thuisploeg een tandje bij en bouwde ze een veilige voorsprong uit. Het zag er even naar uit dat Avoc Achel gemakkelijk de drie punten thuis kon houden, maar vanaf set 3 vonden de bezoekers hun vechtlust terug. Avoc Achel stapelde de foutjes op en Mendo bracht na een uiterst spannende vierde beurt de bordjes in evenwicht

In de beslissende vijfde set begon Avoc Achel sterk en liep het tot 10-5 uit. Mendo vocht zich echter nog eens terug in de match en bij 13-13 was de spanning in de zaal snijden. Even leek er een stunt in de maak, maar de bezoekers konden hun zenuwen niet in bedwang houden. De twee laatste aanvallen keilden ze nipt buiten.

Avoc Achel – Mendo Booischot       3-2
Setstanden: 25-17, 25-21, 21-25, 29-31, 15-13.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wouter Gijsemans, Pieter Gielen, Ruben De Ryck, Ruben Duwaerts, Bob Douwen en libero Wout Ponnet.

Twee sets nergens in Kalmthout

Op zondag trokken de mannen van Booischot dan weer richting Kalmthout om de achtste finaleronde van de Beker van Antwerpen af te werken tegen Fixit Kalmthout uit eerste nationale. De thuisploeg nam een denderende start en won de eerste twee sets met sprekend gemak. Vanaf de derde set nam Mendo het roer over en de bezoekers slaagden er uiteindelijk in om de belle te winnen met het kleinste verschil.

Op 7 januari 2017 nemen ze het in hun thuishaven, sporthal De Lichten in Booischot op tegen Camba Geel, de ploeg die er vorig jaar in slaagde om Vosselaar uit de beker te kieperen.

Beker van Antwerpen
Fixit Kalmthout – Mendo Booischot          2-3
Setstanden : 25-23, 25-15, 16-25, 19-25 en 13-15.

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...