Liga B – Mendo Booischot steekt 10 sets achter de kiezen

De jongens van Mendo Booischot hebben een loodzwaar weekend achter de rug. Op zaterdagavond maakten ze de verplaatsing naar leider Avoc Achel. Op zondag trokken ze naar Fixit Kalmthout uit eerste nationale in het kader van de Beker van Antwerpen. Twee keer eindigde de partij na vijf sets.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In Achel was het van bij het begin duidelijk dat de Limburgers gebeten waren om de punten thuis te houden. Tot de eerste TTO ging de wedstrijd gelijk op, maar vanaf dan stak de thuisploeg een tandje bij en bouwde ze een veilige voorsprong uit. Het zag er even naar uit dat Avoc Achel gemakkelijk de drie punten thuis kon houden, maar vanaf set 3 vonden de bezoekers hun vechtlust terug. Avoc Achel stapelde de foutjes op en Mendo bracht na een uiterst spannende vierde beurt de bordjes in evenwicht

In de beslissende vijfde set begon Avoc Achel sterk en liep het tot 10-5 uit. Mendo vocht zich echter nog eens terug in de match en bij 13-13 was de spanning in de zaal snijden. Even leek er een stunt in de maak, maar de bezoekers konden hun zenuwen niet in bedwang houden. De twee laatste aanvallen keilden ze nipt buiten.

Avoc Achel – Mendo Booischot       3-2
Setstanden: 25-17, 25-21, 21-25, 29-31, 15-13.

Speelden voor Mendo: Joren Appels, Wouter Gijsemans, Pieter Gielen, Ruben De Ryck, Ruben Duwaerts, Bob Douwen en libero Wout Ponnet.

Twee sets nergens in Kalmthout

Op zondag trokken de mannen van Booischot dan weer richting Kalmthout om de achtste finaleronde van de Beker van Antwerpen af te werken tegen Fixit Kalmthout uit eerste nationale. De thuisploeg nam een denderende start en won de eerste twee sets met sprekend gemak. Vanaf de derde set nam Mendo het roer over en de bezoekers slaagden er uiteindelijk in om de belle te winnen met het kleinste verschil.

Op 7 januari 2017 nemen ze het in hun thuishaven, sporthal De Lichten in Booischot op tegen Camba Geel, de ploeg die er vorig jaar in slaagde om Vosselaar uit de beker te kieperen.

Beker van Antwerpen
Fixit Kalmthout – Mendo Booischot          2-3
Setstanden : 25-23, 25-15, 16-25, 19-25 en 13-15.

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

Foto CEV ballen

2e provinciale (m): “We wilden vooral het behoud verzekeren”

Eindronde 2e geklasseerden 2e provinciale (m) – HELLVOC Hellvoc 4 eindigde in de reguliere competitie …

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Geef een reactie