vrijdag , 19 april 2024
nlfr

Herenthout bekert verder, maar heeft andere zorgen

In de tweede ronde van de Beker van Antwerpen trok Herenthout naar Molvoc Mol uit derde provinciale. De thuisploeg had vertrouwen in de opdracht. Herenthout moest de strijd aangaan met het scorebord en de 6-0 voorgift in elke set.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

Nog tijdens de opwarming viel opposite Mattijs Op de Beeck geblesseerd uit en die kon de wedstrijd niet starten. De bezoekers moesten meteen schuiven met de pionnen, maar in de openingsset werkten ze toch vrij snel de achterstand weg. Dankzij een gecontroleerde blok-verdediging kwam Herenthout bij 8-8 langszij, waarna het een ruime voorsprong uitbouwde. Molvoc moest de wet van de sterkste ondergaan.

Een compleet ander scenario in set twee. Mol miste deze keer zijn start niet, terwijl Herenthout fout na fout maakte. De set werd een ware blamage voor de bezoekers, die toch drie reeksen hoger spelen. Maar zij herstelden zich van de dreun in de derde beurt. Bij 10-10 kwamen ze een eerste keer langszij. Via 16-19 sloeg Herenthout een kloof die het niet meer weggaf.

Set vier leek echter een kopie te worden van set twee. Molvoc Mol liep weg naar 14-6. Jef Van Den Brande bracht van aan de servicelijn Herenthout van 21-16 naar 21-20, maar dan viel libero Kevin Dillen uit met een enkelblessure. De set werd een gevecht op het scherp van de snee, waarin beide ploegen goed volleybal lieten zien. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind.

In de beslissende tiebreak ging het van 5-0 direct naar 5-5 door slimme opslagen van Koen Schoors. Herenthout stoomde door naar 11-14. Molvoc Mol vocht nog terug tot 13-14, maar de bezoekers maakten net op tijd uit. Herenthout gaat dus een ronde verder, maar heeft extra zorgen. In de achtste finales treft Herenthout opnieuw een ploeg uit derde provinciale: VC Olen.

Beker van Antwerpen
Molvoc Mol (3e prov.) +6 – Herenthout     2-3
Setstanden: 17-25, 25-7, 21-25, 29-27, 13-15.

Check Also

Spinley Dessel 1e gewest (m)

Gewest – Marijn Henderickx (Spinley Dessel): “Ik had meteen goed gevoel”

De mannen van Spinley Dessel kroonden zich tot kampioen in het eerste gewest Mol/Herentals. En dat was niet meteen verwacht.