woensdag , 17 juli 2024
nlfr

Promo – Jannes De Backer (Lizards): “Hopelijk blijven we weg van laatste plaatsen”

FOTO Lizards Lubbeek-Leuven.

De mannen van Lizards Lubbeek-Leuven B zijn met heel veel zin aan het nieuwe seizoen begonnen. De doelstellingen zijn duidelijk. Het behoud is de ambitie, maar Jannes De Backer en co hopen vooral te kunnen genieten van een zorgeloos seizoen.

PROMO 2 (m) – LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN

“We stellen de laatste jaren nog enkel de doelstelling om zo lang mogelijk in deze reeks te blijven spelen”, zegt speler Jannes De Backer. “We zullen elke match onze uiterste best doen om te winnen, maar als dat niet lukt zijn we even later even vrolijk terug te vinden in de cafetaria.”

“We zijn dit seizoen gestart met ongelooflijk veel afwezigen door huwelijken, vakanties, werk enzovoort. Dat is niet erg, want we zijn met zestien en raken daardoor toch steeds met voldoende op de wedstrijden, zij het nooit met ons sterkste team.”

Plezant

Lizards won haar eerste competitiewedstrijd met 3-1 van Leefdaal-Bertem C. Daarna verloor het tweemaal met 3-0 van Betekom en Feniks Haacht C.

“Onze eerste wedstrijd wonnen we onverwacht en we hopen om de komende wedstrijden nog wat punten te sprokkelen. Hopelijk komen we nooit in de buurt van de laatste plaatsen en kunnen we van een zorgeloos seizoen volleybal genieten.”

“Hopelijk komen we nooit in de buurt van de laatste plaatsen en kunnen we van een zorgeloos seizoen volleybal genieten.”

“We hebben spelers goed bezig gezien op posities die ze niet gewoon zijn. Dat is heel leuk en geeft ons in de toekomst nieuwe mogelijkheden. Dat de groepssfeer ook heel goed zit? Absoluut, dat is de belangrijkste reden dat we nog allemaal volleybal spelen. We merken dat het plezier vaak het verschil maakt.”

De Backer kijkt hoopvol vooruit.

“We gaan zeer zeker een plezant seizoen tegemoet. Ik verwacht dat het niveau van de ploegen niet heel ver uit elkaar zal liggen, dus het worden veel matchen die alle kanten op kunnen. Binnen de club zijn er ook wat zaken om naar uit te kijken. Het belooft een goed en plezant seizoen te worden en dat hebben er velen nodig na het voorbije coronaseizoen”, besluit De Backer.

Check Also

Wolvertem Sporting Promo 1 (v)

Promo – Georges Boghe (Wolvertem): “De ploeg is klaar voor een stapje hoger”

Kampioen Wolvertem Sporting A heeft een verbluffend seizoen in Promo 1 achter de rug. Coach Georges Boghe weet al welke de ambities zijn volgend seizoen in Nationale 3.

Haasrode Leuven Promo 2 (m)

Promo – Ben Loosen (Haasrode Leuven): “Ik wil graag in stijl afscheid nemen”

Voor de spelers van VHL E komen er nog belangrijke weken aan. Een groot deel van de kern maakt namelijk deel uit van de U19 die binnenkort strijden voor het Vlaams Kampioenschap.