zaterdag , 25 mei 2024
nlfr

Promo – Gerrit Matthys (Lizards): “Met het nodige plezier volgt de rest vanzelf”

De spelersgroep zoals ze er vorig seizoen uitzag en toen Corona de rest van het jaar nog niet verpestte. / FOTO Lizards Lubbeek Leuven met toestemming van de club.

Lizards Lubbeek Leuven maakt zich in Promo 1 op voor de start van het nieuwe seizoen. De mannen van trainer Gerrit Matthys ontvangen zaterdag Kreg Rotselaar.

PROMO 1 (m) – LIZARDS LUBBEEK LEUVEN

“Ik blik met heel veel zin vooruit, zeker gezien we het afgelopen seizoen zo snel hebben moeten afbreken wegens Corona”, zegt Gerrit Matthys. “Het was een bijzonder leuk weerzien met de groep begin augustus en je kon dadelijk de positieve energie voelen in het team.”

“Het zal wel wat bijzonder zijn en ergens ben ik ook benieuwd hoe de verschillende ploegen in Promo 1 er dit jaar zullen uitzien. Zijn er veel nieuwe spelers? Zijn er anderen die zijn afgehaakt? Wat zijn de ambities? Tegelijk hopen we natuurlijk om dit seizoen wel volledig te kunnen afwerken. Onze sport verdient het om terug actief elk weekend te worden gespeeld.”

Zeer interessant seizoen

“Met de informatie waar we momenteel over beschikken, belooft het in elk geval een zeer interessant seizoen te worden. Ik verwacht dat zo goed als elke ploeg in de reeks van elkaar kan winnen. We zullen dus elk weekend opnieuw alles moeten geven om een goed resultaat te boeken. Maar dat maakt het ook weer erg interessant en met een nog steeds jonge groep is dat ook de beste context om veel te leren en vooruitgang te boeken.”

“Kreg Rotselaar is meteen een sterke tegenstander, waar we vorig jaar bij het begin van de competitie met 3-2 van verloren hebben. Ik verwacht opnieuw een spannende wedstrijd die zal beslist worden met kleine details. Het is binnen de club de startdag, waardoor we dus echt in een goede ambiance onze eerste wedstrijd zullen kunnen spelen. Ik voel duidelijk aan de groep dat ze hier naar uitkijken. En ze zullen dat extra tikkeltje inzet willen vertonen om al onze supporters een aangenaam kijkstuk te laten beleven. Maar bovenal vind ik ook dat we met het nodige plezier moeten spelen, dan volgt de rest vanzelf”, besluit Matthys.

Check Also

Wolvertem Sporting Promo 1 (v)

Promo – Georges Boghe (Wolvertem): “De ploeg is klaar voor een stapje hoger”

Kampioen Wolvertem Sporting A heeft een verbluffend seizoen in Promo 1 achter de rug. Coach Georges Boghe weet al welke de ambities zijn volgend seizoen in Nationale 3.

Haasrode Leuven Promo 2 (m)

Promo – Ben Loosen (Haasrode Leuven): “Ik wil graag in stijl afscheid nemen”

Voor de spelers van VHL E komen er nog belangrijke weken aan. Een groot deel van de kern maakt namelijk deel uit van de U19 die binnenkort strijden voor het Vlaams Kampioenschap.