zondag , 21 april 2024
nlfr

Promo – Andy D’hondt (Lizards): “Willen vooral ons niveau kunnen vasthouden”

De vrolijke bende van Lizards Lubbeek-Leuven viert een overwinning. / FOTO Andy D'hondt.

De vrouwen van Lizards Lubbeek-Leuven openden het nieuwe seizoen met een 3-1-overwinning in eigen huis tegen Grivok Grimbergen. Zondag wacht de verplaatsing naar Govok Cammaert Gooik B, dat haar eerste wedstrijd met 3-0 verloor van Zuun.

PROMO 1 (v) – LIZARDS LUBBEEK-LEUVEN

Lizards begon nochtans niet goed aan de openingswedstrijd. Het moest de eerste set uit handen geven, maar nam daarna wel de controle over en boekte zo uiteindelijk, zeker in set drie en vier, drie vlotte setwinsten op een rij.

“Ik verwacht dat we dit weekend sneller op ons niveau kunnen spelen”, blikt trainer Andy D’hondt vooruit. “Vorig weekend heeft het team meer tijd nodig gehad om in de wedstrijd te raken. Hoe ik dat verklaar? Een wisselvallige voorbereiding en ook de startdag die toen bezig was. Met andere woorden redelijk veel afleiding. Maar het team heeft zich heel goed herpakt en heeft hier een goeie stap in gezet.”

Voldoende leermomenten

D’hondt trok zijn lessen uit die wisselvallige voorbereiding en blikt vooral positief terug.

“Ik leerde dat we allemaal blij zijn om terug te mogen starten met volleybal. Alles verliep volgens planning. Er waren voldoende leermomenten om ons niveau op te krikken.”

Tot welke hoogte dat niveau opgekrikt moet worden, is duidelijk. “Onze ambities dit seizoen? In de top drie eindigen, maar het doel is om ons niveau te kunnen vasthouden. Ik kijk er voornamelijk naar uit om er een fijn seizoen van te maken. Wat dat zal bepalen? Dat iedereen voldoening heeft en beter wordt als speelster”, besluit D’hondt.

Check Also

Wolvertem Sporting Promo 1 (v)

Promo – Georges Boghe (Wolvertem): “De ploeg is klaar voor een stapje hoger”

Kampioen Wolvertem Sporting A heeft een verbluffend seizoen in Promo 1 achter de rug. Coach Georges Boghe weet al welke de ambities zijn volgend seizoen in Nationale 3.

Haasrode Leuven Promo 2 (m)

Promo – Ben Loosen (Haasrode Leuven): “Ik wil graag in stijl afscheid nemen”

Voor de spelers van VHL E komen er nog belangrijke weken aan. Een groot deel van de kern maakt namelijk deel uit van de U19 die binnenkort strijden voor het Vlaams Kampioenschap.