donderdag , 28 maart 2024
nlfr

Herenthout spoelt bekerkater door

Herenthout moest in de eerste competitiewedstrijd de kater doorspoelen die het overhield aan de uitschakeling in de Vlaamse Beker. Tegen de bezoekers van Dilsen-Stokkem slaagden de jongens van coach Peter Speckstadt daar wonderwel in.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

De beginfase was gelijkopgaand, maar bij 8-5 had Herenthout een eerste kloof geslagen. De thuisploeg bleef daarna domineren. Sterke opslagdruk liet de bezoekers weinig kansen in aanval en in tegenaanval maakte Jef Van Den Brande een sterke indruk. Dilsen-Stokkem pruttelde nog even tegen, maar de set ging overtuigend naar de thuisploeg.

Hetzelfde verhaal ik set twee. Een vroege kleine voorsprong gaf Herenthout nooit meer uit handen. Hier en daar slopen een paar kleine foutjes in het spel, maar toch pakten de gastheren vlot een 2-0 voorsprong.

Set drie werd een feestje voor de thuisploeg. Alles lukte en de bezoekers kregen geen bal meer tegen de grond. Koen Jacobs maakte af door het midden. Herenthout behaalt hiermee een vlotte zege tegen een vernieuwd Mavo Dilsen-Stokkem dat in de terugronde wellicht beter op elkaar ingespeeld zal zijn en dus een lastigere tegenstander beloven te worden.

Deugddoende zege

“Na een moeizame voorbereiding met veel geblesseerde en afwezige spelers is dit een deugddoende overwinning”, zegt trainer Peter Speckstadt. “In elke set sloegen we snel een kloof die Dilsen nooit meer dicht kreeg. Michael Van Grieken verdeelde secuur en bracht de aanvallers op alle posities in stelling. Daarnaast zorgden een sterk spelende Jef Van den Branden, bijgestaan door Michiel Bouwen, voor een vlotte overwinning.”

Herenthout – Mavo Dilsen-Stokkem           3-0
Setstanden: 25-20, 25-19, 25-12.

Check Also

Spinley Dessel 1e gewest (m)

Gewest – Marijn Henderickx (Spinley Dessel): “Ik had meteen goed gevoel”

De mannen van Spinley Dessel kroonden zich tot kampioen in het eerste gewest Mol/Herentals. En dat was niet meteen verwacht.