woensdag , 24 april 2024
nlfr

Herenthout neemt revanche tegen GEA Happel Amigos III

Na de blamage in de heenronde had Herenthout iets recht te zetten tegen GEA Happel Amigos, tweede in het klassement. Trainer Peter Speckstadt (ex-Amigos) had een taktisch plannetje klaar en dat werkte wonderwel.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

De thuisploeg nam een enthousiaste start. GEA Happel Amigos liet blijken dat het niet zomaar vooraan staat en klampte goed aan. Tot 13-13 ging de side-out aan beide zijden bijna perfect. Op 23-19 kon Herenthout onder impuls van een sterke Wynants een kloof slaan. Die gaven ze niet meer weg. De bezoekers herschikten hun troepen in set twee en Herenthout had aanpassingsproblemen. Een sterk serverende Jorens bracht de bezoekers over 2-5 en 20-25 weer langszij.

Set drie begon rampzalig voor Herenthout. Een paar netrollers, domme fouten en een bezoekende ploeg waar alles lukte, zorgde voor een 4-12 achterstand. De Stoeters kwamen naar het einde toe terug beter in de set, maar het kwaad was al geschied. Gelukkig voor de talrijk opgekomen supporters toonde Herenthout in set 4 weerbaarheid. De foutjes bleven achterwege en zowel Van den Brande als Wynants bleven goed afwerken.

Naar een vijfde sets dus. Die bleef in de lijn van de wedstrijd. Felbevochten punten wisselden elkaar snel af. Bij 8-7 wisselde Herenthout met een kleine voorsprong van kant. Janssens bracht Amigos naar 11-13 en een nakende overwinning. Maar Herenthout vocht weer terug en kwam langszij. In een prangende slotfase zorgde Wynants met een onwaarschijnlijke matchbal – aanval afgeblokt over het net gekopt – voor het orgelpunt.

VC Herenthout – GEA Happel Amigos Zoersel       3-2
Setstanden: 25-20, 20-25, 18-25, 25-22, 18-16.

Herenthout 2e divisie A m 1
Herenthout 2e divisie A m

Check Also

Hellvoc Nationale 1 (m)

Nationaal – Hellvoc mag met drie op drie van een geslaagde start spreken

Hellvoc trok het laken naar zich toe in de streekderby tegen Klein Brabant Puurs. Hellvoc heeft zijn start alvast niet gemist.

Tesla Lint Nationale 1 (v)

Nationaal – “Er wordt gefluisterd dat we het lastig zullen krijgen”

Lint hengelde op de tweede speeldag In Nationale 1 de eerste punten binnen. De bezoekers uit Zandhoven hadden nochtans overtuigend de openingsset naar zich toegetrokken, maar ...