[Belgian Beach 2014] Résultats des Masters de Knokke !

Ce week-end avaient lieu les finales du Belgian Beach Volley Tour 2014 à Knokke-Heist. En voici les résultats

Belgian Beach Volley Tour Logo
Belgian Beach Volley Tour

 

Commentaire de JP Brouhon (Page Facebook  des Barbar Girls)

Les teams Katrien Gielen/Marta Sobolska et Dries Koekelkoren- Tom Van Walle étaient les grands favoris des deux finales du Championnat de Belgique de beachvolley. La logique a été repectée puisque ce sont ces deux équipes qui ont remporté les titres mis en jeu. Contre qui ? Contre les deux équipes également présentées comme étant celles qui devaient normalement leur opposer le plus de résistance, la paire Stephanie Van Bree-Karolien Verstrepen chez les femmes et le duo Dennis Deroey-Aljosa Urnaut chez les hommes. Ce qui est assez amusant, c’est que le score des deux finales est à très peu de choses près exactement le même: 21-14 pour le premier set dans les deux cas et 21-12 pour le deuxième de la finale féminine et 21-15 pour le deuxième de la finale masculine.

Deux succès nets dans dans les deux cas. Un grand bravo aux champion(ne)s 2014.

Verslag van Annemie Daems

Bob Douwen en Robin Adriaensen hebben gisteren in Knokke het beachvolleybalseizoen afgesloten met een oververdiende 3de plaats. Zaterdag  konden ze zich met een overwinning tegen Derom – De Gruyter, Van de Wiele – Pirali en Jadot – Jadot  plaatsen voor de halve finale; Gisteren konden ook de windvlagen en regenbuien hen niet van de bronzen medaille houden. In de halve finales moesten ze het opnemen tegen de later op de dag tot Belgisch kampioen gekroonde Dries Koekelkoren en Tom Van Walle.  We kregen een heel spannende wedstrijd waarin Bob en Robin in de 1ste set slechts met het kleinste verschil hun meerdere moesten erkennen in het topduo Koekelkoren – Van Walle. Ook in de 2de set ging het lang gelijk op maar op het einde staken Dries en Tom een tandje bij en wonnen ze met 18-21. Het kempens duo Douwen – Adriaensen bevestigde zo hun 3de plaats in het algemeen klassement bevestigen en kan met een tevreden gevoel terugblikken op een geslaagd seizoen.

De tandem Koekelkoren/Van Walle, die de voorbije zes van de negen manches op hun naam schreven, won in de finale in twee sets met 21-14 en 21-15 van Dennis Deroey en Aljosa Urnaut. Van Walle werd vorig jaar, aan de zijde van Ward Coucke, al Belgisch kampioen. Het brons ging naar Bob Douwen en Robin Adriaensen, die Anshel Ver Eecke en Tim Lemmens in de kleine finale met 21-14 en 21-18 versloegen.

Bij de vrouwen waren Katrien Gielen en MarthaSobolska, die eerder zeven manches winnend hadden afgesloten, in de eindstrijd met 21-14 en 21-12 te sterk voor Stephanie Van Bree en Karolien Verstrepen. Titelverdedigers Fien Callens en Maud Catry wonnen de wedstrijd om de derde plaats met 14-21, 21-16 en 15-12 van Renée Verhulst en Sarah Degryse.

Classement messieurs

  1. Dries Koekelkoren – Tom Van Walle
  2. Dennis Deroey – Aljosa Urnaut
  3. Bob Douwen – Robin Adriaensen
  4. Anshel Ver Eecke – Tim Lemmens
4e Titre consécutif pour Tom Van Walle, le 5e de sa carrière (3 avec Ward Coucke, 2e avec Koekelkoren)
4e Titre consécutif pour Tom Van Walle, le 5e de sa carrière (3 avec Ward Coucke, 2e avec Koekelkoren)

Classement dames

  1. Katrien Gielen – Marta Sobolska
  2. Stephanie Van Bree – Karolien Verstrepen
  3. Fien Callens – Maud Catry
  4.  Renée Verhulst – Sarah Degryse
Premier titre commun pour le duo Gielen-Sobolska (le 2e pour Gielen)
Premier titre commun pour le duo Gielen-Sobolska (le 2e pour Gielen)

Le duo Koekelkoren-Van Walle pour les hommes et Catry-Sobolska chez les dames remportent le Championnat de Beach-Volley 2014
Les duos Koekelkoren-Van Walle pour les hommes et Catry-Sobolska chez les dames remportent le Championnat de Beach-Volley 2014

Belgian Beach Volley Tour 2014 : Tous les résultats (demi-finales et finales de Knokke-Heist)

Dries Koekelkoren demande Fien Callens en mariage …

Anecdote, le vainqueur du tournoi chez les hommes, Dries Koekelkoren, a profité de l’occasion pour demander sa compagne Fien Callens (médaillée de bronze chez les dames) en mariage. Félicitations !

Article : SportWereld
Article : SportWereld

Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Check Also

1e divisie (v) – Mendo Booischot verzekert behoud met zege tegen Beerse

De meisjes van Mendo Booischot beleefden een moeilijk seizoen. Toch konden ze op de voorlaatste …

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be   Dit artikel is ook beschikbaar in het Frans

Geef een reactie