zaterdag , 25 mei 2024
nlfr

2°Divisie A (M) – KVCR Wara Genk B blijft op schema en trainer wint fles Gin onder de kerstboom

Wara Genk B 2016-2017
Wara Genk B 2016-2017

Afgelopen weekend stond in 2° divisie een Limburgs duel op het programma tussen Elvoc Elen en KVCR Wara Genk B. Voor een buitenstander trok die wedstrijd waarschijnlijk niet veel aandacht. Wel voor de familie Janssen want de broers Tom en Bart zijn trainer van de ploegen in deze derby. Vroeger speelden ze samen tijdens hun studententijd bij VC Mitters Wespelaar. Nu stonden ze voor het eerst als coach (Tom/Genk) en speler/coach( Bart/Elen) tegenover elkaar. Daar de ganse familie Janssen volleybal ademt hingen ze er een weddenschap aan vast in de sfeer van het eindejaar. De verliezer zou voor de winnaar van het onderling duel een lekkere fles gin voorzien onder zijn kerstboom. De Limburgse sportkranten haalden het duel de laatste week meermaals naar boven. Zaterdag was het dan zover in het feeërieke Elen stonden de zenuwen in beide kampen gespannen. Maar op het eind moest de thuiscoach Bart Janssen na de wedstrijd op zoek naar een extra kerstcadeau voor broer Tom.

2° DIVISIE A (M) – KVC RAC. WARA GENK B

Set 1

De broederstrijd begon met wat fouten van de thuisploeg waardoor het al snel 1/3 stond. Ook de Genkse basiszes had toch wat aanpassing nodig om spel te ontwikkelen. Mitch Leenders brak de ban en bracht de 7/8 op de bordjes. Door fouten in de jonge Genkse spelerskern nam Elen via 9/9 de leiding over bij 13/11. Ward Mellebeek en Leroy Reymen hielpen de bezoekers aan de 15/16 tussenstand. Na een time out nam de thuisploeg het spel over en kwamen 20/19 voor. Enkele punten later kon voor Genk middenman Glenn Spirinckx de 21/21 scoren en zo de stand weer gelijk trekken. Bij 21/24 hadden de Genkies hun eerste setbal maar Elen kwam terug tot 24/24. Waarna de Elense zes zelf een setbal hadden bij 25/24. Bezoeker Ward Mellebeek sloopte daarop de thuisdefensie op rechts en via een mooie pipe-aanval tot 25/26. Thuispelers Jarred Aussems mepte zijn aanval buiten en set één was met 25/27 voor de Genkies.

Set 2

Een 0/2 stand in set twee ging via 2/4 naar 4/8 en TTO1. Enkel Leenders was de kwelduivel voor het thuisblok in deze periode. Door de Elense aanval werd de 8/11 stand gelijkgetrokken tot 11/11. De wedstrijd kabbelde verder van 11/12 via 13/13, 15/13 naar 16/15 vooral via Neel, Beenders en Wiechelt van Elvoc. Na TTO2 liep de thuisploeg verder uit tot 19/16. Coach Tom Janssen greep in door Joris Molemans & Willem Franssen in te brengen. Franssen kon op links met een technische bal en op penalty milderen tot 21/19. Elen liep na Genkse missers uit tot 24/21. Molemans zag zijn poging om een slechte pass toch aan te nemen jammer genoeg in het net belanden.

Set 3 Setter Thibauld Schils startte op positie één aan de set. De receptie van Elen geraakte in de problemen en setter/coach Bart Janssen kon zijn aanvallers niet meer vrijspelen aan het net. Al snel stond het 1/6 en de Elense coach soupeerde direct time out één op. Na de TTO1 konden de aanvallers van Elvoc de opslag terughalen maar door fouten bij de opslag stond het al snel 5/10. De Genkse kapitein Willem Franssen kwam op toeren en diepte de kloof verder uit tot 8/13. Leroy Reymen en nog steeds Franssen bleven scoren en brachten de Genkies in een mooie positie met 10/19. Bij Elvoc ging coach/setter Bart Janssen van het veld en kwam Pieter Delmarche in zijn plaats. Via 12/20 werd het 14/22 ondermeer door enkele Genkse bommetjes tegen het parket. Thuisspeler Tom Royakkers maakte ongelukkig een einde aan de set door zijn opslag in het net te kloppen bij 15/24.

Set 4 Na twee rotatiewissels kwam de Genkse setter Thibauld Schils aan de opslag. Met vier opslagaces en een winnende receptie kon hij het puntenvoordeel al snel naar Genk halen. Bij 1/5 stond coach Janssen zijn plaats wederom af aan Delmarche. Ook Willem Franssen verschalkte het thuisblok gemakkelijk terwijl de aanvallen van Elen in de killbloks van Levi Conings en Leroy Reymen terecht kwamen. TTO1 kwam er bij 1/8. De opslagreeks van youngster Schils werd na een wissel op 1/12 voor de derde maal onderbroken en eindigde erna. Mooie prestatie vonden ook de supporters van Genk en ze lieten dat ook horen. Wara Genk bleef domineren in verdediging en aanval. Mitch Leenders op links en Glenn Spirinckx in het midden toonden gretig hun kunnen aan het net. Nadat een aanval van Bram Neel in een blok van het duo Leenders/Spirinckx belandde kon TTO2 beginnen bij 5/16. Bij de thuisploeg gingen de hoofden naar beneden en bij de Genkse zes lukte bijna alles. Want de 5/18 score werd al snel 8/20 en 9/24. De eerste wedstrijdbal werd alweer beslecht met een opslag buiten van de thuisploeg.

Elvoc Elen – KVC Rac. Wara Genk B 1 – 3

Setstanden: 25/27, 25/21, 15/24, 9/25

Elvoc Elen

Basis: Wiechert W., Royakkers T., Neel B., Aussems J., Beenders K., Janssen B.   Libero: Franssen P.     Ingevallen: Delmarche P., Neyens M.

Bank: Jacobs J.

KVCR Wara Genk B:

Basis: Schils T., Mellebeek W., Spirinckx G., Reymen L., Leenders M., Conings L. Libero: Thijs T.     Ingevallen: Franssen W., Molemans J.

Bank: Schraeyen S., Naegels S., Pirotte R.

Check Also

Helios Zonhoven Promo 3 (m)

Promo – Kristof Maes (Zonhoven): “Titel gepakt voor de neus van Diepenbeek”

Helios Zonhoven B was bestand tegen de druk die Gems Diepenbeek B ontwikkelde en gans het seizoen op de loer lag.

Datovoc Tongeren Nationale 2 (v)

Nationaal – Niels Notelaers (Datovoc): “Ideale kweekpoel voor LVL Genk in Liga”

Datovoc Tongeren promoveert als kampioen naar Nationale 1. Perfecte filosofie voor de input van heel jong talent, dat kan doorstromen naar LVL Genk in de Liga.

Geef een reactie