Vosselaar wil start niet missen

Vosselaar speelde twee seizoenen terug kampioen in eerste nationale en deed het vorig jaar goed als nieuwkomer in Liga B. De troepen van Eric Van Drom nestelden zich comfortabel in de middenmoot en kwamen eigenlijk nooit in de problemen.

LIGA B (m) – BVMV VOSSELAAR

“We kenden door kleine blessures een moeilijk begin van het seizoen, maar gaandeweg gingen we steeds beter spelen”, zegt trainer Eric Van Drom. “Na de maand december hebben we eigenlijk niets meer weggegeven. Enige smet op het blazoen was het feit dat we voor de tweede keer op rij de finale van de Beker van Antwerpen verloren. En dat terwijl we twee keer als favoriet aan de start stonden.”

Vosselaar verloor twee jaar terug de Beker van Antwerpen tegen M-Siks Blaasveld, toenmalig kampioen in eerste divisie. Vorig jaar was Camba Geel te sterk, kampioen in eerste provinciale.

Intensieve training op fysiek en kracht

“Verder had ik eigenlijk niet te klagen. Vooral over de terugronde kon ik zeer tevreden zijn. Een vijfde plaats was mooier geweest, maar zesde is ook goed. Deze keer moeten we ervoor zorgen dat we onze start niet missen. We hebben tijdens de voorbereiding intensief op fysiek en kracht getraind. Na drie à vier weken zat iedereen kapot, maar dat was enigszins gepland”, grijnst Van Drom. “Toch is dit belangrijk om een goede basis te leggen voor de rest van het seizoen. Na die eerste maand hebben we de krachttraining afgebouwd en dan zie je het volleybalniveau steil de hoogte ingaan.”

Nieuwe thuishal

“Voor ons stond de voorbereiding ook in het teken van onze nieuwe zaal. Die is veel ruimer, veel hoger en dat vraagt een iets ander, maar ook beter volleybal. We hebben in de nieuwe zaal dan ook heel wat oefenwedstrijden gespeeld om tegen de start van de competitie toch een thuisvoordeel te creëren.”

“Verder denk ik dat er nog heel wat groeimarge is als we ons systeem fijner gaan uitspelen. We moeten streven naar foutloze prestaties en een perfecte uitvoering van de opdrachten. We moeten vertrouwen hebben in elkaar en in het systeem, maar daar wordt hard aan gewerkt.”

Beker tegen Zele-Berlare

Dit weekend staat de plechtige opening van de nieuwe sporthal gepland. Vosselaar neemt het dan in de eerste ronde van de Beker van België op tegen Zele-Berlare, een ploeg die vorig jaar maar nipt het behoud kon verzekeren.

“Maar ik ben niet vergeten dat we er op de eerste speeldag rammel van kregen thuis. En die ploeg is nu behoorlijk versterkt. We speelden er tijdens de voorbereiding tegen en we zullen top moeten zijn om te kunnen winnen.”

Vosselaar zag in het tussenseizoen Karel Brouns en Jan Weyns afhaken. Jens Martinus trok naar Fixit Kalmthout, Pieter Gielen hoopt op meer speelgelegenheid bij de buren van Beerse. Frederik Broeckx en spelverdeler Willem Vinkx maakten dan weer de omgekeerde beweging. Joris Relecom komt over van Kapellen, al sukkelt die met een lastige schouderblessure. Bart Van de Ven van de tweede ploeg maakt de kern helemaal compleet.

De kern: Willem Vinkx, Tom Lemmens, Joris Relecom, Tim Lemmens, Willem Guns, Frederik Broeckx, Dirk Luyten, Glenn Sommen, Bastiaan Van Deun, Jellen Liekens, Michael Verbiest, Bart Van de Ven, Eric Van Drom (trainer) en Ruben Van Meir (assistent).

Ballen
Foto FIVB

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire