VC Olen – “Titel mag ons niet ontglippen”

De meisjes van VC Olen kenden een lastige zaterdagavond in Lint. Ze hadden vijf sets nodig om de zege mee te pakken. Maar omdat ook concurrent Veltem-Beisem vijf sets nodig had tegen Mavoc Mechelen blijft de bonus in het klassement ongewijzigd: vijf punten.

TWEEDE DIVISIE A (v) – VC OLEN

Niet Ronny Peeters, maar wel Stefan Jaques zat bij de Olense meisjes op de bank. Ronny Peeters stapte twee weken geleden op nadat een tussentijdse evaluatie niet meteen positief uitdraaide.

“Op regelmatige basis houden we een evaluatie met spelersgroep en trainer », zegt voorzitter Jef Huysmans. « Dat doen we met alle ploegen. Ja, we stonden op kop, maar uit de groep kwamen signalen dat ze volgend jaar niet meer verder wilde met Ronny Peeters. Die heeft de eer dan meteen aan zichzelf gehouden. Afgelopen weekend nam Stefan Jaques plaats op de bank.”

Furieuze start in Lint

Die zag VC Olen in Lint furieus van start gaan. De thuisploeg had twee sets lang niets in de pap te brokken. Maar dat kostte de bezoekers veel van hun krachten.

“Fysiek zaten we er in de derde set even door. We waren ook maar net met acht omdat iemand verstek moest geven voor deze match. De wisselmogelijkheden waren dan ook beperkt. Lint knokte zich in de wedstrijd en heeft ons echt het vuur aan de schenen gelegd in de derde en de vierde set. Onze spelverdeelster vond op dat moment ook geen oplossingen meer. In de beslissende vijfde set konden we echter opnieuw domineren, wellicht op basis van onze ervaring.”

Drie speelsters uit Liga A

“Met vijf punten voorsprong en nog drie wedstrijden te gaan, mag de titel ons niet meer ontglippen. De ploeg is moe en snakt naar het einde van het seizoen. Gelukkig zijn we gespaard gebleven van blessures, want de kern is beperkt. Het had er dan helemaal anders kunnen uitzien. Nu moeten we nog even standhouden. Theoretisch mogen we tegen het nummer tien, elf en twaalf in de resterende drie partijen geen steken laten vallen.”

“De ploeg voor volgend seizoen is zo goed als klaar. De huidige speelsters willen allemaal blijven. Bart Olieslagers, als trainer aan de slag bij Hofstade/Zemst in tweede divisie mannen, wordt de nieuwe trainer. Verder versterkten we ons met drie speelsters uit Liga A, maar die namen houden we voorlopig nog even voor onszelf.”

Lint – VC Olen 2-3
Setstanden: 15-25, 18-25, 25-23, 25-22, 12-15.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire