Mortsel speelt alles-of-niks om laatste plaats te vermijden

Het wil maar niet lukken voor Mortsel. Bij aanvang van het seizoen leek het nog de goede kant op te gaan, want in de eerste drie matchen pakte het vijf punten. Maar ondertussen staat het al tien matchen op rij droog.

EERSTE DIVISIE B (v) – VC MORTSEL

Als tiende in de stand houden de Mortselse meisjes – in een reeks van elf ploegen – alleen nog Lennik achter zich. Lennik dat één punt minder telt is dit weekend overigens te gast in Mortsel.

De voorbije weken zag Mortsel nog mogelijkheden tegen Oostende en Gooik. Ploegen die ook onderaan stonden, maar het pakte enkel een set tegen Gooik. De kloof met het nummer negen is in de stand ondertussen opgelopen tot tien punten en die wordt wellicht erg moeilijk te overbruggen. Er rest de meisjes van trainer Leo Dierckx dit weekend geen keuze meer: winnen tegen Lennik om de laatste plaats te vermijden.

“Tegen Gooik zat er afgelopen weekend alvast meer in”, zegt trainer Leo Dierckx. “We begonnen goed, al viel in de tweede set onze servicedruk weg. In deel drie deden we opnieuw goed mee, maar de scheidsrechter ontnam ons op een bepaald moment enkele cruciale punten. We waren de kluts kwijt en meteen was de set gespeeld.”

“Hetzelfde gebeurd in de vierde set. Aanvankelijk lieten we de schouders hangen, maar met enkele wissels zetten we een stevige remonte in. Net op het moment dat we konden aansluiten vergiste de scheidsrechter zich opnieuw. De thuisploeg gaf achteraf toe dat ze geluk hadden met enkele beslissingen, maar daar kopen we natuurlijk niks mee. Kunnen we de derde set winnen, dan krijg je een heel andere wedstrijd. “

“Toch vind ik dat we weer op de goede weg zitten, maar de enige opdracht die ons nog rest is wegblijven van die laatste plaats. Als het service-receptiespel goed loopt, dan kunnen we met iedereen wedijveren. Loopt dat niet zoals we het moet, dan zijn we te klein. En dan bedoel ik letterlijk te klein in gestalte. We hebben immers geen enkele speelster die het kan forceren. We moeten het van onze collectieve inspanningen hebben.”

Govok Cammaert Gooik – Mortsel  3-1
Setstanden: 22-25, 25-19, 25-19, 25-21.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire