Mendo Booischot II voor derde jaar op rij in finale Vlaamse Beker

Mendo Booischot is er voor de derde keer op rij in geslaagd om door te stoten naar de finale van de Vlaamse Beker. Daar zal het op 9 mei reeksgenoot Lizards Lubbeek-Leuven in de ogen kijken.

EERSTE DIVISIE A (m) – MENDO BOOISCHOT

Booischot was gewaarschuwd voor de halve finale van afgelopen weekend. Tegenstander Marke-Webis Wevelgem had in de vorige ronde Ruiselede, autoritair kampioen in eerste divisie B, uitgeschakeld. De gedreven thuisploeg kende echter geen problemen om de West-Vlamingen in drie sets in te blikken.

Na zeges tegen Sveka Schoten, Wara Genk en Amigos Zoersel C en nu Marke-Webis dwong Mendo dus opnieuw een plaats af in de finale. Nog nooit eerder bereikte een ploeg drie keer op rij de finale van de Vlaamse Beker. Mendo Booischot kan dit unicum nog scherper stellen als het die Vlaamse Beker ook voor de derde keer op rij wint.

De finale kan overigens een leuke partij worden, want met Mendo Booischot en Lizards Lubbeek-Leuven staan de nummers twee en drie uit eerste divisie A tegenover elkaar.

In de schaduw van de tweede ploeg kan Mendo Booischot C dit weekend de titel grijpen in eerste provinciale. Als het wint van GEA Happel Amigos, negende in de stand, dan is het mathematisch zeker van de kampioenstitel.

Halve finale Vlaamse Beker
Mendo Booischot – Marke-Webis Wevelgem 3-0
Setstanden: 25-21, 25-19, 25-18.

Finale Vlaamse Beker
EVC Vilvoorde
19 mei 2015 18.30u
Mendo Booischot – Lizards Lubbeek-Leuven

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire