Mannen van Herenthout houden drie punten thuis

Voor Herenthout stond er afgelopen weekend een pittige wedstrijd op het programma tegen het Limburgse Elen. Veel supporters waren zondagavond komen opdagen en kregen een zeer enthousiaste thuisploeg te zien.

TWEEDE DIVISIE A (m) – VC HERENTHOUT

Herenthout startte zeer sterk vanaf het begin van de wedstrijd. Vanuit een solide receptie verdeelde Michaël Van Grieken zijn spel zeer secuur. Hierdoor kwamen Jef Van Den Brande en Mattijs Op de Beeck gemakkelijk tot scoren. De bezoekers probeerden de gemotiveerde thuisploeg nog op alle mogelijke manieren te ontregelen, maar dat lukte niet.

Hetzelfde scenario in de tweede set. Herenthout speelde receptioneel een sterke wedstrijd dankzij het trio Koen Schoors – Jef Van Den Brande – Michiel Bouwen. Michiel Bouwen, die opnieuw in de basis mocht starten, haalde snoeihard uit op de hoekpositie.

In de laatste set sputterde de motor even, waardoor Herenthout plots op achtervolgen was aangewezen (6-8). Kapitein Mattijs Op de Beeck nam zijn team echter weer op sleeptouw en de thuisploeg toonde zich tijdens enkele knappe rally’s opnieuw de betere. Sterk verdedigend werk zorgde voor een mentale tik bij de bezoekers. Ben Cloots maakte het beslissende punt waardoor de Stoeters de laatste set met het kleinste verschil binnenhaalden.

Een deugddoende en verdiende thuiszege voor Herenthout, dat daardoor klimt naar een vierde plaats in het klassement.

VC Herenthout – Elvoc Elen  3-0
Setstanden: 25-22, 25-19, 25-23.

VC Herenthout 2e div A m
De jongens van Herenthout pakten een verdiende thuiszege tegen Elen.

Check Also

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Logo Belgian Volley TV

[Belgian Volley TV] Volley Haasrode Leuven comback against Waremme

Copyright : https://www.belgianvolleytv.be  

Laisser un commentaire