Lint ziet topaffiche tegen Antwerpen aan neus voorbij gaan

Lint bleef zaterdag in de Beker van België steken op een 3-1-nederlaag bij Wara Genk en ziet zo een topaffiche met Topvolley Antwerpen door de neus geboord. Het kreeg in de vierde set nochtans kansen, maar de bezoekers konden die niet benutten.

 EERSTE NATIONALE (m) – TESLA LINT

“We begonnen ronduit slecht aan de partij”, zegt trainer Wannes Rosiers. Zijn jongens misten via 12-7 en 19-9 inderdaad compleet hun start. “Maar gaandeweg vonden we toch het juiste ritme. In de tweede beurt liepen we voortdurend een tweetal puntjes achter de feiten aan. Toen we in de slotfase toch gelijk kwamen, sloop er twijfel in de Genkse rangen. Deel drie was opnieuw voor de thuisploeg omdat de Limburgse opposite op dat moment onhoudbaar was. Die heeft toen mee het verschil gemaakt.”

“De vierde set was eigenlijk een kopie van de tweede. Constant lagen we enkele puntjes achter, maar bij 22-23 namen we de leiding. Deze keer konden we het echter niet afmaken. Jammer, want bij 2-2 had ik het nog willen zien.”

Van druk geen sprake

Lint kan zich zo weer helemaal concentreren op de competitie. Zondag trekt het naar Guibertin B, dat vorig jaar negende eindigde in de stand.

“Het is de enige ploeg uit onze reeks waar we ook in de voorbereiding tegen speelden. Oké, het was nog vroeg op het seizoen, maar ik had toen de indruk dat we van gelijkwaardig niveau waren. Guibertin is met vijf op zes alvast goed begonnen aan de competitie. Wij zijn met drie op zes ook niet ontevreden over onze start. Wellicht wordt het een open en spannende wedstrijd die alle kanten uit kan.”

Van druk is er bij de nieuwkomer alvast geen sprake. Het versterkte zich in het tussenseizoen overigens met Natahan Peeters (terug van Mendo Booischot Liga B) en Tim Follaets (spelverdeler Mortsel 1e divisie).

“Als je een reeks hoger mag spelen, dan wil je in eerste instantie het behoud verzekeren. Maar de groep mikt wel iets hoger dan dat. Voorlopig is het nog aftasten hoe sterk de tegenstanders voor de dag komen, maar ik denk dat we op een degelijke plaats in de middenmoot mogen mikken.”

Beker van België
Wara Genk – Tesla Lint       3-1

Setstanden: 25-16, 25-27, 25-19, 25-23.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Laisser un commentaire