Liga B – Zoersel ziet sterke start tegen Achel in rook opgaan

Ondanks de 3-0-uitslag speelden de jongens van Zoersel een sterke partij op het veld van Achel. Misschien hadden ze zelfs meer verdiend.

LIGA B (m) – VC ZOERSEL

“In de openingsset kwamen we 19-23 voor”, zegt trainer Wim Truyen van Zoersel, “maar dan konden we het niet afmaken. Allan Van de Loo verscheen aan de service en na drie mindere recepties, vonden we ook drie keer geen oplossing in aanval tegenover een Achel dat sterk blokkeerde. Bovendien is Achel een ervaren ploeg met naast jongens als Van de Loo ook spelverdeler Tim Verschueren, vorig jaar nog aan de slag bij Asse-Lennik. Tja, die jongens zijn niet snel van de wijs te brengen en daarmee ging onze goede start eigenlijk in rook op.”

“In deel twee gingen we opnieuw goed mee tot ongeveer 19-19. Twee beslissingen van de scheidsrechter sloegen ons echter uit koers en dat is toch een gegeven waar we nog steeds niet goed mee om kunnen gaan. In de derde beurt werd het moeilijk om ons beste niveau weer op te diepen. Onze servicedruk zakte, terwijl Achel helemaal in de match zat.”

“We mochten achteraf van de Limburgers vernemen dat dit één van hun beste matchen van het seizoen was. Jammer dat dit dan weer tegen ons was natuurlijk, maar goed. Ik kan niet ontevreden zijn over de partij. De receptie was vrij stabiel. We moeten alleen nog wat meer ervaring krijgen. Tegen deze toppers moet je elk moment geconcentreerd blijven. Elk foutje wordt genadeloos afgestraft, maar dat zijn situaties waar we nog mee om moeten leren gaan. Misschien kunnen we volgende week tegen Wara Genk, ook een topper, op dat vlak al een stap vooruit zetten.”

Avoc Achel – Zoersel 3-0
Setstanden: 30-28, 25-21, 25-16.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.