Liga B (v) – Mortsel speelt sterk bij M-Siks Blaasveld

Mortsel haalde afgelopen zaterdag zwaar uit op het veld van M-Siks Blaasveld. Het blijft hiermee comfortabel op de derde plaats staan, al heeft eerste achtervolger VST Lions Turnhout twee wedstrijden minder gespeeld. Trainer Jean-Pierre De Meirsman was alvast tevreden.

LIGA B (v) – VC MORTSEL

« We hebben een erg sterke match gespeeld, maar dat kan ook niet anders als je met 0-3 gaat winnen in Blaasveld », zegt hij. « Nu wisten we inmiddels ook dat M-Siks Blaasveld met het uitvallen van opposite Evelien Vereeken kwetsbaar is. De ploeg draait nu te veel rond Lyn Pauwels en Stefanie Van den Broeck. Die verkeerden zaterdag niet in hun beste dag en dan krijgt Blaasveld het erg moeilijk. Maar daarnaast hebben wij ook stevig geserveerd en bijna geen missers opgetekend. »

Mortsel eindigt wellicht derde of vierde in de eindrangschikking, afhankelijk van wat VST Lions Turnhout nog doet in de twee matchen die het minder speelde.

« Vanuit het standpunt van Mortsel moeten we tevreden zijn met die derde of vierde plaats. Meer ambitie is er niet of daar is de club alleszins niet klaar voor. Op budgettair vlak staan Michelbeke en As een trapje hoger en dat vertaalt zich ook in het klassement. »

Cristina Moga in

Jean-Pierre De Meirsman zet volgend seizoen overigens een stap terug – « ik neem wat minder hooi op de vork » – maar hij blijft wel actief binnen de club als coördinator. De nieuwe trainer in Liga B wordt Cristina Moga, de voorbije drie seizoenen aan de slag bij de meisjes van Fixit Kalmthout. Evi Colman stopt, Renate Zwijzen trekt naar M-Siks Blaasveld.

M-Siks Blaasveld – Mortsel 0-3
Setstanden: 20-25, 16-25, 21-25.

Check Also

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.

Lint - Mendo Booischot Nationale 2 (m)

Nationale – Wim Mariën (Lint) : « Nous devrons être très bons pour battre Waremme ».

Wim Mariën ne tarit pas d'éloges sur la combativité de Mendo Booischot et sur l'équipe très complète de Waremme, l'actuel leader du classement.

Laisser un commentaire