LIGA B – Mendo Booischot zet nieuwe seizoen in met bekerzege

Zaterdagavond gaf Mendo Booischot de bezoekers van Optima Lendelede partij in het kader van de Beker van België.

Liga B (m) – MENDO BOOISCHOT

Mendo begon enthousiast aan de wedstrijd en maakte bij de eerste time-out meteen een kleine kloof (8-5). De bezoekers lieten niet zomaar begaan en konden aanklampen tot 12-10. Nadien staken de mannen van Mendo een tandje bij. Optima Lendelede vond geen antwoord meer op de sterke aanvallen van de thuisploeg haalde, die verdiend de set binnenhaalde.

Mendo Booischot wipte in de eerste ronde Optima Lendelede uit de Beker van België. FOTO Michiel Cremers.
Mendo Booischot wipte in de eerste ronde Optima Lendelede uit de Beker van België. (FOTO Michiel Cremers)

Ook in deel twee kon Wout Van Dyck zijn ploegmaats feilloos vinden en werd de tegenstander overdonderd. In geen tijd stonden de sprekende cijfers op het bord.

Deel drie had een heel ander spelbeeld in petto. Bij Mendo viel de opslagdruk weg, waardoor Optima Lendelde terug in de match kwam. De bezoekers maakten handig gebruik van het dipje van Booischot om naar hartenlust te scoren. Mendo kreeg even geen vat meer op de wedstrijd en was de ganse tijd op achtervolgen aangewezen.

Michel Mariën riep zijn mannen tot de orde en met resultaat. Er kwam terug vuur in de wedstrijd en Mendo maakte meteen een kloof van vier punten (8-4) in de vierde set. Die voorsprong gaven de gastheren niet meer prijs. Booischot creëerde terug meer opslagdruk en zorgde er zo voor dat de tegenpartij de receptie niet meer onder controle kreeg. Na 90 minuten moesten de bezoekers hun meerdere erkennen in een collectief sterk spelend Booischot.

De wetenschap dat Optima Lendelede de voorbije drie jaar uit de beker werd gespeeld door de latere winnaar zet de deur naar de volgende ronde ver open.