Liga B – Mendo Booischot strijkt eerste zege op

Mendo Booischot - Optima Lendelede (beker van België 2016-2017). FOTO Michiel Cremers.

Zaterdag stond in de Liga B de wedstrijd Mendo Booischot – TSV Vilvoorde (nationale jeugdlichting 1999-2001) op het programma.  Booischot was nog op zoek naar een eerste zege en rook zijn kans tegen de jonge kerels van de Topsport School.

LIGA B – MENDO BOOISCHOT

De ploeg van coach Dominique Baeyens nam een blitzstart en dwong de mannen van Mendo in de achtervolging. Het duurde tot de eerste technische time-out vooraleer de thuisploeg wakkergeschud werd, maar bij de tweede onderbreking had ze de achterstand omgebogen in een 16-13 voorsprong. Door een combinatie van puik verdedigingswerk, goed draaiende side-out en krachtige aanvallen haalde Mendo toch nog vrij makkelijk de openingsset binnen.

Pieter Gielen viel in voor Wout Van Dyck (knieblessure na een ongelukkig contact met een ploegmaat) en zette met een ace  direct de tendens in de tweede set. De bezoekers lieten zich op teveel persoonlijke fouten betrappen en de jonge bezoekers waren niet opgewassen tegen het aanvallend geweld van Joren Appels. Bij 24-20 verloor Mendo eventjes de concentratie en liet het de bezoekers gevaarlijk dichtbij komen. Ruben Duwaerts stelde net op tijd orde op zaken en maakte de set uit met het kleinste verschil.

Mendo bleef ook in de derde set geconcentreerd en gretig spelen en gaf zijn tegenstanders geen kans meer om echt in de wedstrijd te komen. Booischot haalde zo vlot de eerste driepunter van het seizoen binnen en komt op een gedeelde zesde plaats in de rangschikking.

Volgend weekend trekt Mendo Booischot richting Berlare-Zele om het op te nemen tegen de rode lantaarn van de Liga B. Maar daarnaast kijkt het vooral uit naar de komst van Lindemans Aalst (ex Asse-Lennik) op woensdag 26 oktober. De club beschouwt het als een hele eer om een ploeg uit Liga A te mogen ontvangen en ze gaat er alles aan doen om er een echt volleybalfeest van te maken.

Mendo Booischot – TS Vilvoorde 3-0
Setstanden: 25-20, 25-23,

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Bob Douwen, Joren Appels, Ruben Duwaerts, Jonas Glassée, Wouter Gijsemans en libero Wout Ponnet. Viel in: Pieter Gielen.