Liga B – Mendo Booischot klimt naar gedeelde vijfde plaats

In de Liga B stonden de jongens van Mendo zondagavond voor de moeilijke verplaatsing naar streekgenoot Zoersel. De nederlaag uit de heenronde in eigen huis had nog een zure nasmaak en Mendo Booischot was op revanche belust. Met de wetenschap dat Zoersel dit seizoen thuis nog ongeslagen was, wist het alvast dat het geen makkelijke klus zou worden.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De supporters kregen aanvankelijk een gelijkopgaande wedstrijd te zien. Bij een 12-10 tussenstand bracht Yentl Van Der Aa zijn ploeg met een sterke servicereeks in één ruk naar 18-12. Mendo vocht nog terug, maar kon de achterstand niet meer wegwerken.

Ook in de tweede set startte Zoersel sterk via een vlot scorende Bas Swinkels. Na de eerste technische time-out nam Mendo de leiding over met goed verdedigend en sterk blokkerend werk. Zoersel kreeg het receptioneel niet meer rond en was buiten enkele prikken van Swinkels en Merckx nooit echt gevaarlijk. Stabiliteit in het achterveld, maar vooral veel honger naar de drie punten bezorgden de bezoekers al vlug de gelijkmaker.

In deel 3 speelde Mendo nog meer gefocust en dat dreef de thuisploeg keer op keer in de fout. Het vertrouwen groeide bij de bezoekers en ze maakten handig gebruik van het dipje van Zoersel om voldoende voorsprong te behouden (4-8, 9-16). Wout Van Dyck zorgt met een slim geplaatste bal voor setwinst.

In de vierde set leek de veer bij de thuisploeg gebroken. Ze vond geen antwoord meer vinden op de listige plaatsballen, sterke services en krachtige aanvallen van Bob Douwen en zijn ploegmaats. Via 5-8 en 11-16 haalde Mendo nog vrij gemakkelijk de set- en matchwinst binnen.

Met vertrouwen naar de toekomst

Coach Michel Mariën blikte tevreden terug op één van de sterkste wedstrijden van dit seizoen.

“Bij het begin van de wedstrijd hadden we wat moeite om de sterk spelende Bas Swinkels onder controle te krijgen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde, lukte het steeds beter om ons eigen spel te spelen en kwamen we ook vlotter tot scoren. Zowel blokkerend, verdedigend en aanvallend waren we op de beslissende momenten nèt iets beter en we mogen dan ook verdiend de drie punten meer naar huis nemen. We kunnen vol vertrouwen uitkijken naar het verdere verloop van het seizoen. Te beginnen volgende zaterdag met de wedstrijd tegen Nijvel op de agenda om 20.30u in sporthal De Lichten in Booischot.”

VC Zoersel – Mendo Booischot 1-3
Setstanden: 25-22, 23-25, 19-25, 19-25.

Speelden voor Mendo: Ward Van Dyck, Wout Van Dyck, Maarten Van Dyck, Bob Douwen, Joren Appels, Wouter Gijsemans en libero Benedict Buts. Kwamen in: Ruben Duwaerts en Toon Swinnen.