Liga B – Mendo Booischot heeft 5 sets nodig tegen nationale beloften

Zaterdag trok Mendo Booischot naar het Europees Volleybalcentrum in Vilvoorde. Daar namen de jongens van trainer Michel Mariën het op tegen de nationale beloftenploeg die momenteel in de middenmoot terug te vinden is. De voorbije weken waren de beloften in goede doen en moesten ze enkel hun meerdere erkennen in de ploegen uit de top drie. Dus zeker niet te onderschatten.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

In de eerste set draaide de side-out bij Mendo vlekkeloos en liet Wout Van Dyck zijn ploegmakkers naar hartenlust scoren. Via 3-8 werd het 8-16 en bij 15-24 zette Ruben De Ryck de kers op de taart met een welgemikte aanval.

De ploeg van Dominique Baeyens begon vol vertrouwen aan de tweede set, maar kon aanvankelijk slechts aanklampen. We kregen een heel gelijkopgaande wedstrijd te zien, maar in moneytime hield de thuisploeg het best de zenuwen onder controle. Ze profiteerde van de missers van Mendo om de set te winnen met het kleinste verschil. (6-8, 15-16)

Michel Mariën bracht Pieter Gielen in om het spel te verdelen en die bracht de nodige rust in de ploeg. De bezoekers speelden heel geconcentreerd en wonnen dan ook weer vrij makkelijk de derde spelbeurt. (7-8, 11-16)

In deel vier toonden de bezoekers te weinig initiatief en vechtlust tegen de jeugdige maar heel gedreven spelende beloftenploeg. Berre Peters en Seppe Van Hoyweghen speelden de Booischotse verdediging op een hoopje en dwongen een tiebreak af. (8-6, 16-13)

In die beslissende vijfde set schoot de thuisploeg het best uit de startblokken. Mendo was van bij het begin op achtervolgen aangewezen. Bij 14-11 leek de wedstrijd gespeeld, maar Booischot hield het hoofd koel en bracht de bordjes terug in evenwicht. Jammer voor uitblinker Berre Peters dat een voetfout uiteindelijk zijn ploeg de das omdeed en de eindscore op het bord zette. Mendo nam in extremis toch nog twee punten mee naar huis, al liet het een unieke kans liggen om dichter bij Puurs te komen.

De bezoekers speelden zeker niet hun beste wedstrijd en hadden het tegen de beloftenploeg niet makkelijk. Maar in de positieve zin is het de eerste gewonnen vijfsetter van dit seizoen. De tiebreak-ban is hiermee gebroken.

TS Vilvoorde – Mendo Booischot 2-3
Setstanden: 15-25, 26-24, 16-25, 25-22, 16-18.

Speelden voor Mendo: Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Joren Appels, Bob Douwen, Wouter Gijsemans, Ruben De Ryck, en libero Wout Ponnet. Kwamen in: Ruben Duwaerts, Pieter Gielen.