Liga B – Mendo Booischot geeft winst uit handen

Voor Mendo Booischot stond er een loodzwaar competitieweekend op de kalender: op zaterdag speelde het thuis tegen Wara Genk (vijfde in het klassement) en op zondag speelde het een uitgestelde wedstrijd tegen leider Avoc Achel. Mendo was er zich in ieder geval van bewust dat het tot de tanden gewapend aan de start moest verschijnen om dit weekend punten uit de brand te slepen.

LIGA B (m) – MENDO BOOISCHOT

De bezoekers van Wara Genk startten explosief en zaten direct goed in de wedstrijd (4-7), al kon Mendo aanklampen tot de tweede technische time-out (15-16). Dan zorgden een combinatie van een opslagmisser, een receptiefout en een misverstand in de Booischotse verdediging ervoor dat de bezoekers een beslissende kloof konden uitbouwen. Via 22-24 kon de thuisploeg de kloof nog verkleinen, maar de Limburgers hielden het hoofd koel en Brecht Campforts zorgde voor de eerste setwinst.

Ook in deel twee ging het aanvankelijk gelijk, tot Wout Van Dyck bij 12-12 met een sterke opslagreeks voor de kentering zorgde (16-13). De thuisploeg speelde geconcentreerd haar eigen spel en maakte zowel aanvallend als verdedigend het verschil. Het moet gezegd dat concentratieverlies en te veel persoonlijke fouten bij de bezoekers mee aan de basis lagen van de setwinst.

Mendo leek in de derde beurt op weg naar een makkelijke zege (8-5, 16-10 en 21-13), maar dan kwam Wara Genk na één opslagreeks terug tot 21-18. De gastheren moesten alle zeilen bijzetten om setwinst binnen te halen. Wouter Gijsemans zette met een knappe aanval de 2-1 op het bord.

Ook in de vierde set hielden beide ploegen elkaar weer in evenwicht (8-7, 16-14). Wara Genk kreeg een eerste setbal die door Vanesser in het net gekegeld werd. Als Mendo in een spannend slot tot drie maal toe een matchbal liet liggen, maakten de bezoekers daar dankbaar gebruik van om een beslissende tiebreak af te dwingen.

Daarin schoten de bezoekers het best uit de startblokken. Toen Bob Douwen bij 2-4 een rode kaart kreeg voor het aanvechten van een scheidsrechterlijke beslissing, was bij Mendo de veer gebroken. De thuisploeg kon geen antwoord meer bieden tegen de flitsende aanvallen van Brecht Campforts en Filip Bruyndonckx.

Speelden voor Mendo: Maarten Van Dyck, Ruben Duwaerts, Toon Swinnen, Wouter Gijsemans, Joren Appels, Bob Douwen en libero Jorrit Jespers. Kwamen in: Wout Van Dyck, Ward Van Dyck, Sanne Gullinckx en Menno Van De Velde.

Mendo Booischot – Wara Genk 2-3
Setstanden: 22-25, 25-19, 25-22, 27-29, 7-15.

Check Also

Nationale – Hans Minten (Alken) : « S’offrir un beau cadeau de Noël »

Cristal Jeval Alken termine avec un mois de décembre très chargé. L'entraîneur Minten et son équipe espèrent atteindre leur meilleur niveau de préparation.

Heist-Herenthout Nationale 3 (m)

Nationale – Jonas Merckx (Heist-Herenthout) : « Tout va bien »

Heist-Herenthout est passé par le chas de l'aiguille le week-end dernier contre Walhain, mais il a remporté sa neuvième victoire consécutive en compétition.